mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yabancı Sanatçılar

Konu: The Doors

Sayfa: [ 1 ]

sakar yarasa 13.12.2006 17:57:35
* The Doors - Ocak 1967
* Strange Days - Ekim 1967
* Waiting For The Sun - 1968
* The Soft Parade - 1969
* Morrison Hotel - 1970
* L.A. Woman - Nisan 1971 ( bu albümden sonra morrison ölü olarak Pam tarafından bulunur.. Diğer albümler Morrison'un $iirleri vs . albümlerdir.)
* Other Voices - Ekim 1971
* Full Circle - 1972
* American Prayer - 1978
* The Doors - 1991
* In Concert - 1991
* Kutu Seti - 1997
* Bright Midnight: Live in America - 2002
* Live in Hollywood - 2002
* Legacy: the Absolute Best - Ağustos 2003

there are things known and there are things unknown and in between are the Doors.. ; )

Ya bilinene devam et yada zihninin kapılarını aç...

Açıkcası the doors hakkında ne söylersek söyleyelim tam anlamıyla anlatılamayacaktır. Yaptıkları müzik türü psychedelic rock'tur. İşi götüren 2 eleman , biri hepinizin (tahmin ediyorum ki ) bildiği Jim morrison diğeri ise klavyeci ve bestelerin çoğunun sahibi Ray manzarek. Kendisi hala hayattadır. Kadro tam olarak şöyledir
* Jim Morrison - Vokal
* Robby Krieger - Gitar
* Ray Manzarek - Piyano, klavye
* John Densmore - Davul
Doors ilk olarak Manzarek'in Jim'in şiirlerini görmesi ve Jim'in ona bu şiirleri bir şarkı gibi okuması sonucu kafalarda belirmiştir. (Manzarek'e ilk söylediği ve onu etkilediği parça Moonlight Drive'dır Smile))Bütün şarkı sözleri Jim'e aittir.
Filmi izleyenler bilir , 4 genç californiada ilk olarak sahil kıyısında stüdyo vari bir yerde beste yapmaya başlarlar. Daha sonra Underground barlarda çalmaya ba$larlar . Ve Morrison birileri tarafından keşfedilir. Gerçi bu Lizard King'in (lakabı) pek umrunda değildir.
The doors ilk albümleri olan The doors'u 1967 senesinde kaydeder ve piyasaya sürerler.
İçerisinde break on through gibi rock'n roll parçalarının yanı sıra The end gibi psychledelic rock'un dibine vurmuş sarsıcı parçalarda bulunmaktadır.

The doors'un bundan sonra gelecek albümleri Morrison'un parayı bulması sonucu ilk albüme göre biraz daha sönük kalacaktır. Bu albümden sonraki en iyi albüm grup üyeleri ve The doors dinleyicilerine göre Jim morrison'lu son albüm olan L.A woman olacaktır.
İçerisinde Riders on the storm , L.A woman gibi klasikleri barındırmaktadır.
Fakat bu iki albüm arasında kalan albümlerde Touch me , shaman's blues (Morrison'un en büyük ilgi alanlarından biri şamanizmdir) hello i love you ! ve The end'i fazlasıyla çağrıştıran Soft parade gibi muhte$em eserler çıkmıştır. Son albümde Doors riders on the storm'dan çok rahat olarak anlaşılabileceği gibi çağın ötesinde bir müzikalite yakalamıştır. Bunun yanı sıra ilk albümdeki bütün parçalarda tek tek güzeldir..

03.07.2007 16:20:42
Burada bilen yokmuş herhalde. Pek dinlemedim The Doors'u çeşitli sebeplerden ötürü ama vokali Jim Morrison çok zeki bir zatmış, büyük bir söz yazarıymış. Büyük insan Morrison...

03.07.2007 16:42:28
Burada bilen yokmuş herhalde. Pek dinlemedim The Doors'u çeşitli sebeplerden ötürü ama vokali Jim Morrison çok zeki bir zatmış, büyük bir söz yazarıymış. Büyük insan Morrison...
bilmemezlik olur mu.dinlemediğim için bir fikir yazmak istememiştim ama harika sözlerin altında imzası vardır.Takma adı Lizard Kingdir.
Niçin dahiler uyuşturucu kullanır sorusunu aklımıza düşüren şahsiyettir kendisi.
''jim morrison olmak isteseniz, onun bir parçası bile olamazsınız.''

03.07.2007 21:42:31
Kendisi bir zeka küpü, kitabını okudum tam bitmedi ama ismi beni en başta etkiledi : Tanrılar yeni yaratıklar şeklinde ismi.
Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain gibi kendisi de 28 yaşında vefat etmiş zat. İlginç geliyor bana.

derin miray 12.10.2007 19:07:01
Kendisi bir zeka küpü, kitabını okudum tam bitmedi ama ismi beni en başta etkiledi : Tanrılar yeni yaratıklar şeklinde ismi.
Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain gibi kendisi de 28 yaşında vefat etmiş zat. İlginç geliyor bana.

Alıntı sahibi: DarkTranquillity link=topic=7165.msg102118#msg102118 evet çok güzel yazmışsından ben de buna değinecektim teşekürlerdate=1183495351

Sayfa: [ 1 ]