|
||
| sevgili SUSAYACI; yazdığın şeyi okumayalım diye mi bu kadar uzun yazdın? Alıntı yapıp yazacaktım ama bilgisayar bu kadar uzun bir alıntıyı kaldıramadı. Birde Madem rock nedir sorusu hoşuna gitmedi neden yazını Han Duvarlarıyla yarıştırıyorsun
|
||
|
||
HAYATIN ANLAMI...
|
||
|
||
| bence bir yaşam tarzı... | ||
|
||
birşyelere karşı çıkma varsa.. yanlış sisteme baş kaldırış varsa...işin içine birazda olsa siyasi düşünceler katılıyorsa...isyan varsa... alışılmışlığa katlanamama varsa...anlamsız şeyler anlamlandırılmak isteniyorsa kelimeler bir araya getirilip...ve en önemlisi kelime oyunlarıyla yazılan bestelerde,sözlerde insan kendini buluyorsa rock müzik olur... tabi bunları başarabilende rock yapmış olurr _____BENCE...
|
||
|
||
| Arkadaşlık , barış , huzur , savaş , intikam ,acı ,sevinç ,hüzün , yerine göre rock herşeydir. | ||
|
||
bence rock nefretin sevginin iyinin ve kötünün bir arada bulunabildiği tarzdır
|
||
|
||
birşyelere karşı çıkma varsa.. yanlış sisteme baş kaldırış varsa...işin içine birazda olsa siyasi düşünceler katılıyorsa...isyan varsa... alışılmışlığa katlanamama varsa...anlamsız şeyler anlamlandırılmak isteniyorsa kelimeler bir araya getirilip...ve en önemlisi kelime oyunlarıyla yazılan bestelerde,sözlerde insan kendini buluyorsa rock müzik olur... tabi bunları başarabilende rock yapmış olurr _____BENCE...sen rock'ı asilik olarak görüyorsun öyle mi? |
||
|
||
| rock anlatamadıklarını dışa vurmaktır.her şekilde.anlayana en belirgin yolu,belli etmeden sıkılarak.. benim için rock herşey. herşeyi açıklıyor bana. bir filmde izlemiştim.. rock manyağı bir adam öğretmen olmadığı halde öğretmenim deyip bir okula para kazanmaya gidiyor. orda bütün çocukların odun gibi yetiştirildiğini görünce,ve bir müzik dersi sırasında istemeden misafir olunca,(amerikada müzik derslerinde ilkokullarda çocuklara bir enstrüman çalmayı öğretiyorlar ya)kendi dersinde soruyor çocuklara:kimleri dinlersiniz..herkes dandik popçular falan söyleyince adam çileden çıkıp:"burda ne öğretiyorlar size"diye bağırıyor.neyse adam bakıyor bunların hepsi ayrı yetenek,adam da rock manyağı bu çocukları alıp bir rock grubu kuruyor. çocuklar bir ders esnasında rock manyağı hocalarına soruyorlar:"neden bize sadece rock müzik öğretiyorsunuz" adam da aynen şöyle açıklıyor:"dünyada hiçkimsenin tanımadığı bilmediği yada tanıyıp da bilmemezlikten geldiği bir adam var.o adam dünyayı kirletiyor,ozonu deliyor,insanları uçurumlara sürüklüyor,uçurumlar yaratıyor,birşeyleri yok ediyor.. herkesin en büyük sıkıntı sebeplerinden biri işte bu adam.bildiğini okuyan,kafasının dikine giden bu adama dersini vermenin tek yolu da ROCK yapmak!.. ama öyle uyuşturucu,vs. alıp kendini kaybetmek yada beyninden rahatsızmış gibi davranmak değil.. anlatamadıklarınızı anlatmaktır rock.. anlıyorsunuz beni çocuklar.." aynen bunları söylemişti yada buna yakın birşeyler.. gerçekten rock müziği çok güzel anlatıyordu.. filmin adı hababam rock'tı galiba..
|
||
|
||
| rock müzik haksızlıklara karşı çığlığın müziksel ifadesidir bence.Rock müzik yapan insanlar asi otoriteye karşı çıkabilen insanlar olmalıdır. | ||
|
||
| bence hayatın boş kısımlarını dolduran şey.ayrıca birbirine benzeyen insanları aynı yerde toplayan kocaman bi dünya _ | ||
|
||
ROCK öğretmenlerimizin bize vermis oldukları kafa sallama cezası
|
||
|
||
| rock ... canım sıkıldığında moralimi düzelten soyut bir psikolog... mutlu olduğumda mutluluğuma paylaştığım bir arkadaş.... aslında hayatımın her alanıyla bağdaştırabildiğim bir şey... |
||
|
||
insanı sarsan birşeydir
|
||
|
||
| rock bence yanlış olan herşeye bir karşı çıkıştır.buda çoğu pop veya başka konserde olmadığı gibi daha çok zıplamak veya daha değişik giyinmekte olabilir... | ||
|
||
| BENCE ROCK' ÇI OLAN İNSANDA BULUNAN ÖZELLİKLER İLLA KÜPE TAKMAK YADA NE BİLİYİM TOP SAKALI OLMASI ANLAMINA GELMEZZ. HERKEZ DİNLEYİP SÖYLEYEBİLİR. ama bizim zihnimize öle bi oturmuş'ki artıkk ses'ten ziyade rockçıların tipine görede değer verir olmuşuzz. |
||