mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Aylin Aslım ve Tayfası

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13

alanissa 11.04.2007 16:33:55
şu bilgileri vermeden yapamayacağım  Cheesy

1976 yılında Almanya'da Lich adında küçük bir kasabada doğdu.

1994’ten itibaren İstanbul'un çeşitli canlı müzik mekanlarında yabancı coverlar söyledi.

1996’da beş kızdan oluşan “Zeytin” adlı rock grubuyla canlı müzik piyasasında dikkatleri çekti.

1998 Roxy Müzik Günleri’nde 2.’lik ve 1999 Roxy Müzik Günleri’nde Jüri Özel Ödülü kazandı.

1998’de “Süpersonik” adlı grubu kurdu ve oldukça alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarına karşın kısa sürede kendine has bir izleyici kitlesi yarattı.

2000’de “Gelgit” isimli alternatif elektronik pop albümünü Power Records’dan çıkardı.

2000’de müzikal direktörlüğünü yaptığı “H2000” organizasyonunda, BUSH, Chumbawamba, GusGus, Lamb Jay Jay Johanson gibi dünya müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştı.

2001’den itibaren H2000, Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük organizasyonlarda ve Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi büyük konserlerin açılışında sahne aldı.

2003’te Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir’le birlikte “Savaşa Hiç Gerek Yok” single’ında yer aldı.

2003’ten itibaren elektronik sound üzerine kurulu ilk albümünün şarkılarını sahnede “Süt’lü” adını verdiği proje dahilinde, sert rock versiyonlarıyla söyledi.

2003’te ilk albümünde yer alan “Senin Gibi” isimli şarkısı Yunanlı pop müzik sanatçısı Teresa tarafından Yunanca yorumlandı. Teresanın albümü 2005 yılı içerisinde Türkiye’de de yayınlanacak.

2004’te Murathan Mungan’ın “Söz Vermiş Şarkılar” albümünde “Kimdi Giden Kimdi Kalan” şarkısını yeniden yorumladı.

2004’te DJ Mert Yücel’le birlikte yaptıkları “Dreamer” adlı İngilizce single İngiltere’de Baroque Records UK tarafından yayınlandı ve İngiltere’de Balance Chart UK’de 3 numaraya, Amerika’da Balance Chart USA’de 1 numaraya kadar yükseldi.

2004’te Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde ilk albümünden “Senin Gibi” adlı şarkısı yer aldı.

2005’te Teoman’ın “Balans ve Manevra” filminde rol alan Aylin Aslım, filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack’inde Teoman’ın “Bazı Yalanlar” isimli parçasını yorumladı.

2005’te Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” adlı single albümünde “Bağdat Kafe” adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları’na eşlik etti.

2005’te Kutluğ Ataman’ın çektiği “İki Genç Kız” filminin soundtrack’inde ilk albümünden “Keşke” adlı şarkısı yer aldı.

Tayfası: Ayse Özgümüş (gitar), Ayça Sarıgül (bas), Faruk Kavi (gitar) , Mert Alkaya(davul)

TAYFA:

bas gitar: Ayça SARIGÜL

12 mayıs 1982 doğumlu olup bas gitar çalmaktadır. Lise2. sınıfın 2.döneminde bas gitara başlamış ve Buket Doran'dan ders almıştır. Aylin Aslım'ın yanı sıra Turgut Berkes ‘Kara Kutu’ ve Portecho grubunda bas gitar çalmakta. Bilgi üniversitesi müzik teknolojisi bölümünde son sınıf öğrencisidir.

lead gitar: Ayşe ÖZGÜMÜŞ

lead gitar çalmaktadır.Beetlejuice grubunun eski vokalisti.Beetle Juice şimdiye kadar Kemancı, Queen, OldCity ve Gölge'de sahne almış olan 4 kişiden oluşan bir gruptur.Boğaziçi Üniversitesi'ndeMütercim Tercümanlık okumakta.

davul : Mert ALKAYA

17 Ağustos 1976'da İstanbul'da doğdu.15 yaşında davul çalmaya başladı..
17 yaşında o dönem Türkiye'nin önde gelen gruplarından Badluck ile çalışmaya başladı. 1996 da Mister No'ya dahil oldu.
1997 de Işığın Yansıması grubu ile "Birdenbire" albümünü çıkardı.
1998 de Fransaya gitti..
Fransız ve Türk müzisyenlerce ortak kurulan ALİS adlı grupla 3 konser verdi 2002de Mister NO ile "AŞK" albümünü NR1 etiketiyle yayınladılar.Aynı yıl Feridun Düzağaç ile çalışmaya başladı.
Türkay Türkmen ile Repertuar Köpekleri kurdu.
FD'nin "orjinal altyazılı" ve "uzun uzun Feridun Düzağaç" albümlerinde yeraldı..
2005 Fanta Turnesinden bu yana Aylin Aslım'la  çalışıyor... 

gitar : FARUK KAVİ

Son birkaç aydır Aylin'le çalmakta..
Aylin'den önce Teoman, Sibel Tüzün, Objektif,Karakutu ile çalmışlığı vardır..Ayrıca Ogün Sanlısoy'un son albümü o gün'de de çalan gitarist..

www.aylinaslim.com
www.aylinonline.com
www.myspace.com/aylinaslim [/b][/color]

canlı performansı mükemmel olan..
cana yakın,süper hatun =)
ayrıca www.myspace.com/aylinaslim adresindeki mfö coverı olan " gözyaşlarımızı bitti mi sandın"ı dinlemenizi tavsiye ederim.süper yorumlamıştır kendisi..

sevmiorum ben aylin aslımı önüne gelenle düet yapıyr.sesi ii ama .itici Undecided Undecided

Hangi önüne gelenle düet yapıyor  Roll Eyes
kimlerle yaptığını bi düşün istersen  Wink

mod yada admin arkadaşlarımızdan herhangi birisi başlığı "Aylin Aslım ve Tayfası" olarak düzeltebilir mi  Roll Eyes eğer o şekilde olursa daha iyi olur diye düşünmekteyim  Smiley

iqraa 11.04.2007 17:05:55
  ne sesi güzel geliyor ne kendisi ne de müziği son derece itiyor...

g3ri2ay1m 11.04.2007 21:43:48
ya çilekeşle yaptığı düet yani''yetmiyor''süperdi...

alanissa 12.04.2007 01:32:53
ya çilekeşle yaptığı düet yani''yetmiyor''süperdi...

hala süper =)
o şarkıya klip çektiler biliyorsun değil mi  Roll Eyes  Smiley

yassmin 27.04.2007 21:27:36
ilk albümü daha güzeldi yaa

styx 29.04.2007 12:41:53
bence de ilk albümü daha güzel ikinci de fena değil gerçi ama birincinin yeri daha ayrı benim için.bu arada üçüncü albümünü ne zaman çıkaracak çok merak ediyorum.

caansuu 16.05.2007 20:30:36
bende çok seviyorum

muse_ES 23.06.2007 16:14:31
bayılıyorum çok başarılılar bence ayrıca kerem'in de dediği gibi çok başarılı bir söz yazarı=)

rockerpunk 02.07.2007 15:27:36
çok güzel  ya  hele o  ahh varya manyak bişi

just me 02.07.2007 17:55:42
severiz,canayakındırlar.

02.07.2007 18:16:34
Basscısının Şeboist oldugunu bilmekteyim =)
Guzel sarkıları var..Ben Kalender Meşrebim bayagı eglenceli bir sarkı..Severim kendilerini =)

living dead 03.07.2007 10:58:04
charmed'la birlikte yılbaşına aylin konserinde girmiştik süperdi gerçekten ^^

TorTu 03.07.2007 17:33:57
gelinlik sarhoşluğunda aybenle çok iyiler ya(: güldünya nın klip meselesi beni koparmıştı ama ya hala hatırladıkça sinirleniyorum Angry

onlyrock 07.07.2007 18:49:30
aylin aslımı hiç sevmiyorum nedense  mor ve ötesiyle asla düet yapmasın o şarkıya çok yazık olurrrrr...

tot_geist 08.07.2007 09:59:01
aylin aslımı hiç sevmiyorum nedense  mor ve ötesiyle asla düet yapmasın o şarkıya çok yazık olurrrrr...
KeSinLİKLE KATILIYORUMM SONUNA KADAR...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13