|
||
hasan hüseyin korkmazgil in haziranda ölmek zor adlı şiiri aslında çoğu insan tarafından biliniyor ama ben ilk olarak dinlediğimde vurulmuştum sonradan sözlerinin tamını şiir kitabından buldum belki herkese anlamlı gelmeyebilir ama o zamanın şartları ve bazı konuları özellikle de orhan kemali için yazılmış olduğundan bence çok anlamlı bir şiiir aynı zamanda adından emin olmadığım bir grubun şarkısı......... ![]() HAZİRANDA ÖLMEK ZOR orhan kemal'in güzel anısına işten çıktım sokaktayım elim yüzüm üstümbaşım gazete sokakta tank paleti sokakta düdük sesi sokakta tomson sokağa çıkmak yasak sokaktayım gece leylâk ve tomurcuk kokuyor yaralı bir şahin olmuş yüreğim uy anam anam haziranda ölmek zor! havada tüy havada kuş havada kuş soluğu kokusu hava leylâk ve tomurcuk kokuyor ne anlar acılardan/güzel haziran ne anlar güzel bahar! kopuk bir kol sokakta çırpınıp durur çalışmışım onbeş saat tükenmişim onbeş saat acıkmışım yorulmuşum uykusamışım anama sövmüş patron ter döktüğüm gazetede sıkmışım dişlerimi ıslıkla söylemişim umutlarımı susarak söylemişim sıcak bir ev özlemişim sıcak bir yemek ve sıcacık bir yatakta unutturan öpücükler çıkmışım bir kavgadan vurmuşum sokaklara sokakta tank paleti sokakta düdük sesi sarı sarı yapraklarla birlikte sanki dallarda insan iskeletleri asacaklar aydemir'i asacaklar gürcan'ı belki başkalarını pis bir ota değmiş gibi sızlıyor genzim dökülüyor etlerim sarı yapraklar gibi asmak neyi kurtarır sarı sarı yaprakları kuru dallara? yolunmuş yaprakları kırılmış dallarıyla ne anlatır bir ağaç hani rüzgâr hani kuş hani nerde rüzgârlı kuş sesleri? asılmak sorun değil asılmamak da değil kimin kimi astığı kimin kimi neden niçin astığı budur işte asıl sorun! sevdim gelin morunu sevdim şiir morunu moru sevdim tomurcukta moru sevdim memede ve öptüğüm dudakta ama sevmedim, hayır iğrendim insanoğlunun yağlı ipte sallanan morluğundan! neden böyle acılıyım neden böyle ağrılı neden niçin bu sokaklar böyle boş niçin neden bu evler böyle dolu? sokaklarla solur evler sokaklarla atar nabzı kentlerin sokaksız kent kentsiz ülke kahkahanın yanıbaşı gözyaşı işten çıktım elim yüzüm üstümbaşım gazete karanlıkta akan bir su gibi vurdum kendimi caddelere hava leylâk ve tomurcuk kokusu havada köryoluna havada suçsuz günahsız gitme korkusu ah desem eriyecek demirleri bu korkuluğun oh desem tutuşacak soluğum asmak neyi kurtarır öldürmek neyi yaşatmaktır önemlisi güzel yaşatmak abeceden geçirmek kıracın çekirgesini ekmeksiz yuvasız hekimsiz bırakmamak ah yavrum ah güzelim canım benim / sevdiceğim bitanem kısa sürdü bu yolculuk n'eylersin ki sonu yok! gece leylâk ve tomurcuk kokuyor uy anam anam haziranda ölmek zor! nerdeyim ben nerdeyim ben nerdeyim? kimsiniz siz kimsiniz siz kimsiniz? ne söyler bu radyolar gazeteler ne yazar kim ölmüş uzaklarda göçen kim dünyamızdan? asmak neyi kurtarır öldürmek neyi? yolunmuş yaprakları ve kırılmış dallarıyla bir ağaç söyler hangi güzelliği? kökü burda yüreğimde yaprakları uzaklarda bir çınar ıslık çala çala göçtü bir çınar göçtü memet diye diye şafak vakti bir çınar silkeledi kuşlarını güneşlerini: «oğlum sana sesleniyorum işitiyor musun, memet, memet!» gece leylâk ve tomurcuk kokuyor üstümbaşım elim yüzüm gazete vurmuşum sokaklara vurmuşum karanlığa uy anam anam haziranda ölmek zor! bu acılar bu ağrılar bu yürek neyi kimden esirgiyor bu buz gibi sokaklar bu ağaçlar niçin böyle yapraksız bu geceler niçin böyle insansız bu insanlar niçin böyle yarınsız bu niçinler niçin böyle yanıtsız? kim bu korku kim bu umut ne adına kim için? «uyarına gelirse tepemde bir de çınar» demişti on yıl önce demek ki on yıl sonra demek ki sabah sabah demek ki «manda gönü» demek ki «şile bezi» demek ki «yeşil biber» bir de memet'in yüzü bir de güzel istanbul bir de «saman sarısı» bir de özlem kırmızısı demek ki göçtü usta kaldı yürek sızısı geride kalanlara nerdeyim ben nerdeyim? kimsiniz siz kimsiniz? yıllar var ki ter içinde taşıdım ben bu yükü bıraktım acının alkışlarına 3 haziran '63'ü bir kırmızı gül dalı şimdi uzakta bir kırmızı gül dalı iğilmiş üzerine yatıyor oralarda bir eski gömütlükte yatıyor usta bir kırmızı gül dalı iğilmiş üzerine okşar yanan alnını bir kırmızı gül dalı nâzım ustanın gece leylâk ve tomurcuk kokuyor bir basın işçisiyim elim yüzüm üstümbaşım gazete geçsem de gölgesinden tankların tomsonların şuramda bir çalıkuşu ötüyor uy anam anam haziranda ölmek zor! Hasan Hüseyin korkmazgil |
||
|
||
| ''o kadar çok şey var ki birer birer söylesem bile çok ağır kaçar bir de hayatın hep o bildik mutlak gerçekleri o zaman birazcık anlamsız konuşmam gerek sadece seslerle yetinmem gerek'' ''sakla kendini sağlam bir rövanş için'' hayat şarkısının tamamıııı |
||
|
||
| Gülüşlerim vardı benim, ben kimin,ben nerdeyim? tam karşıya geçerken, bıraktığın o el benim bir de sen bırak beni,unut gittiğin bir yerde kim kaldı ki çok büyüdüm sayende..... | ||
|
||
| akvaryumunda sana başarılar...yalnızlığın tadı hep böle kaçar mı? Redd... yeter artık hiçbir şey eskisi gibi değil yeter artık aslında sen hiç sevmedin Mor ve Ötesi.. ahh dayan başka bir ten giremez koynuma... Gripin... beni sende unut herkesin yaptığı gibi... Aslı |
||
|
||
| Ruhumu çeker medcezir...geri vermezse işime gelir...redd keyifli birgün | ||
|
||
| Şimdi nerde geçmişin O mutlu çocukları Hiç yaşanmamış gibi Önünde bir hayat var Gücün yettiği kadar Yaşa artık istersen morveötesi- orda durma neden sadakatle bekleyeyeyim ruhumu hasretle besleyeyim.. senle yarınım yok ki çizdim sildim geçmişimizi geleceğe dair bütün eskizleri senle yarınım yok ki gripin- seninle yarınım yokki.. |
||
|
||
| ya kesit yapmak imkansız ama şuan aklıma gelen dileğini tutmuş sayar sonsuzdan geri şimdi ben duvardaki röümcek gibiyim hep onarmaya çalışacağım bir dünya bıraktım arkamda ANİMA... |
||
|
||
| aynaya sordular güzel miyim diye,dedi bırak yüzünü bak şu gözlere eğer parıltı varsa,yüreğin çarpıyorsa senden güzel mi var ;bu dünyada herşey güzel bi bak. keyfin kalmamışsa susar bu şarkılar ,giyinip boyansanda renkler solar;sebebin kalmamışsa,ağır olmak ızdırapsa yüzünde maskeyle geçer yıllar ... OGÜN SANLISOY-HADİ BENİ GÜLDÜR |
||
|
||
| saklama çürüyor kalbin burda.. elinde güller varmış üstün başın kan olmuş.. hayat o kadar zor mu.. bıktım artık susmaktan.. aldım verdim ben seni yendim... kaybeden ben miyim derken nerden geldin sen.. kaybolursam şarkı söyle... bu liste böyle uzar gider...... ilk anda aklıma gelenler bunlar şu anda.. |
||
|
||
ben daha önce de yazmıştım ama yine de içimden geldi yazmak istiyorum ![]() bana gerçekten tam anlamıyla uyuyo: just have a little patience im still hurting from a love i lost feeling ur frustration, then maybe all the pain will stop ... Cause i, need time, My heart is numb has no feeling, So while im still healing, Just try and have a little patience, I really wanna start over again, I know u wanna be my salvation, The one that i can always depend, I'll try to be strong, believe me, I'm trying to move on, It's complicated but understand me, patience/ take that sonraa.. You spend your nights alone And he never comes home And every time you call him All you get's a busy tone I heard you found out That he's doing to you What you did to me Ain't that the way it goes You cheated girl My heart bleeds girl So it goes without saying that you left me feeling hurt Just a classic case A scenario Tale as old as time Girl you got what you deserved And now you want somebody To cure the lonely nights You wish you had somebody That could come and make it right But girl I ain't somebody with a lot of sympathy You'll see eminim çoğunuz biliyodur.. what goes around..comes back around/ justin timberlake daha çoooook var.. |
||
|
||
| derin bir nefes alır gibi batıyoruz, yükümüz ağır, yeni bir söz söylemek için, ölmek mi grekir... Zeynep Casalini |
||
|
||
dünya yalan söylüyor,bide tabiki asmayalımda besleyelim mi
|
||
|
||
| saklama'yı çok beğeniyorum(müziği de güzel).... | ||
|
||
| ARANIZDAN ÇIKMADI BİR ADAM YOLUNUZA ERMEDİ HİÇ KAFAM KAÇAMADIM O DA BENİM HATAM GEÇMİŞ OLSUN ŞİMDİ HER ŞEY YALAN...(DUMAN) ****************************************** SENSİZLİKTEN KALAN EN ACI GERÇEĞİM HİÇLİĞİM...(F.D.) |
||
|
||
| yolculuk nereye neler uğruna ölmeye dört yalnızlıkla bir doğruyu götürmeye... GRİPİN-BÖYLE KAHPEDİR DÜNYA |
||