|
||
| Zülfü Livaneli: İşte geldik gidiyoruz Hoşçakal kardeşim deniz Biraz çakılından aldık Hoşçakal kardeşim deniz Biraz masmavi tuzundan Hoşçakal kardeşim deniz Sonsuzluğundan birazcık Hoşçakal kardeşim deniz Birazcıkta kederinden Hoşçakal kardeşim deniz Birşeyler anlattın bize Hoşçakal kardeşim deniz Denizliğin kaderinden Hoşçakal kardeşim deniz Biraz daha umutluyuz! Hoşçakal kardeşim deniz Biraz daha adam olduk Hoşçakal kardeşim deniz İşte geldik gidiyoruz Hoşçakal kardeşim deniz Deniz Gezmiş'i saygıyla anıyorum Bu şarkı ya şarkı denilir işte. Hem melodisi güzel hem anlam DOLU!!! TÜRKİYENİN 4 BİR YANI DENİZLERLE CEVİRİLİ!!!!! |
||
|
||
| "bütün günlerden başka bir ismin vardı senin" | ||
|
||
him-funeral of hearts'dan bi parça Taptığım şarkı! ![]() Love's the funeral of hearts And an ode for cruelty When angels cry blood On flowers of evil in bloom The funeral of hearts And a plea for mercy When love is a gun Separating me from you She was the sun shining upon The tomb of your hopes And dreams so frail He was the moon painting you With its glow so vulnerable and pale türkçesi: Aşk kalplerin cenaze törenidir Ve zulüm için bir gazel Melekler kan ağladığında Açmakta olan şeytanın çiçeklerine Kalplerin cenaze töreni Ve merhamet için yakarış Aşk bir silah olduğunda Beni senden ayıran O bir güneşti Ümitlerinin ve hayallerinin kabrinin üzerinde Parlayan çok narin O aydı sıcaklığıyla seni boyayan Kolay incinebilir ve soluk
|
||
|
||
| Dün de yok yarın da yok sonsuz bir şimdi içinde o an nefessiz kaldım.. Teoman-kardelen |
||
|
||
' Life...has betrayed me once again... '
|
||
|
||
| şarkı veya türkü olmasada paylaşmak istedim : "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ!!! ----------------------------------------------------- |
||
|
||
nazım usta;)
|
||
|
||
| '' bir uçurumun en ucundayım o kadar yokum ki görmüyorlar '' F.D / beni unutma |
||
|
||
| sana bilmediğin bir şey söyleyememin tümü ve dumanah ın tümü canım kardeşim bak senin ellerinde hayatımız uçan kuştaki güzelliği kaybettik hastayız |
||
|
||
| Senin olan vardır,gerisi yalandır -Roman kahramanı .redd. | ||
|
||
| Love of mine some day you will die But I'll be close behind I'll follow you into the dark No blinding light or tunnels to gates of white Just our hands clasped so tight Waiting for the hint of a spark If Heaven and Hell decide That they both are satisfied Illuminate the NOs on their vacancy signs If there's no one beside you When your soul embarks Then I'll follow you into the dark In Catholic school as vicious as Roman rule I got my knuckles bruised by a lady in black And I held my tongue as she told me "Son fear is the heart of love" So I never went back If Heaven and Hell decide That they both are satisfied Illuminate the NOs on their vacancy signs If there's no one beside you When your soul embarks Then I'll follow you into the dark You and me have seen everything to see From Bangkok to Calgary And the soles of your shoes are all worn down The time for sleep is now It's nothing to cry about Cause we'll hold each other soon The blackest of rooms If Heaven and Hell decide That they both are satisfied Illuminate the NOs on their vacancy signs If there's no one beside you When your soul embarks Then I'll follow you into the dark Then I'll follow you into the dark DEATH CAB FOR CUTIE-I WILL FOLLOW YOU INTO THE DARK |
||
|
||
| Evreni gördüm Sıkı olaydı Binlerce insan Ölürken "netekim" Bir şey yapmazdı Sadece bakardı Bu kadar kaos Bize fazlaydı ki Bir darbe Geldi başıma Bir darbe Erdalı gördüm Daragacında Onaltı yaşında Ölürken "netekim" Bir şey yapmazdı Sadece bakardı Sonrası serbest Sonrası pazar Bir darbe Geldi başıma Bir darbe Ben gitmeden Divanıharbe Sen gitmeden Bir darbe Sakla kendini Saglam bir rövanş için Asmayalım da besleyelim mi? (bu şarkı hayat felsefem ölene kadar dinlerim başa sarıp sarıp dinlerim her gün mutlaka dinlerim asla dilimden düşürmem) |
||
|
||
| Çıplak dursam, tanrıya sorsam Niye ölür insan bile bile? Ardımda yıllar sinsice kalbime sorar Niye bu suçluluk niye? ... |
||
|
||
| gidiyorum gözüm yasli hatiran har yüregime sen sev yagmurlari yagmurlar yagsin üzerime gidiyorum gözüm yasli ah yine yol yol üstüne sen sev yagmurlari yagmurlar yagsin yüzüme Sebnem Ferah - Yagmurlar come as you are, as you were, as I want you to be. as a friend, as a friend, as an known enemy. take your time, hurry up, choice is yours, don't be late. take a rest, as a friend, as an old memory Nirvana - Come As You Are so little time try to understand that I'm trying to make a move just to stay in the game I try to stay awake and remember my name but everybody's changing and I don't feel the same Keane - Everybody's Changing |
||
|
||
| Ya şarkının sözleri harika ben hepsini yazacağım; Zakkum-Ahtapotlar biz guzel olamadik, sorular soramadik birbirimizden baska bir cevap bulamadik biz hic alisamadik, bir kaliba uyamadik birbirimizden baska bir dala konamadik son bir gece daha cirkin olalim aynalara degil, birbirimize bakalim bir hayatti tutunamadik gel ona bir son yazalim biz guzel olamadik, dikis tutturamadik birbirimizden baska bir siper bulamadik son bir gece daha cirkin olalim aynalara degil, birbirimize bakalim bir hayatti tutunamadik gel ona bir son yazalim gomlegim beyaz olsun, sen sec kiravatimi etegin kirmizi olsun, acik birak saclarini son kez giyin benim icin ve sen utule kravatimi bir kagit bir kalem bul, karala son satirlarini ahtapotlar gibi son defa dolanalim birbirimize ellerimde ellerin elele.. son bir gece daha cirkin olalim aynalara degil birbirimize bakalim bir hayati tutunamadik gel ona noktayı koyalım |
||