mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Nil Karaibrahimgil

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6

dörtgöz 01.01.2007 21:20:26
Nil Karaibrahimgil 1976 yılında Ankara'da doğmuştur.Sanatçının babası ve kendisi Müzikomani şarkısı ile tanınır.1998 de Reklamevi'nde yarı zamanlı olarak reklam yazarlığı yapmıştır.2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olmuştur.
Hüner Margarin ve First Duo reklamları ile reklamcıların en büyük ödülü olarak kabul edilen Kristal Elma ödülünü almıştır.

* Biyografi
Müzisyen Suavi Karaibrahimgil' in kızı olan Nil,12 yaşında “I see clouds rain is coming...” adlı ilk bestesini yaptı. Ortaokulda piyano; biraz daha büyüyünce caz gitarı çalmaya başladı. 12 yaşından itibaren okuldan arta kalan zamanlarında Serdar Erener’e ait Reklamevi adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra reklam sektöründe çalışmaya devam etti. Hüner Margarin ve First Duo reklamları ile sektörün oskar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görüldü. Başta Bellona, Trendy&Friendly Algida ürünleri olmak üzere bir çok ürünün reklam müziklerini yaptı. Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonra başladı. Reklamda bir anda tüm Türkiye’nin diline dolanan "Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendiren Nil insanlar tarafından "Özgür Kız"' olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil’e pop müziğin başarılı isimlerinden biri olan Tarkan eşlik etmiştir.

2002’de Ozan Çolakoğlu ile biraraya gelen Nil Karaibrahimgil Sony Müzik firmasından "Nil Dünyası"' adlı ilk albümünü çıkardı. "Nil Dünyası"' adlı albümden ilk klip parçası "Extra Large" ve daha sonra "Rüzgar" ve "Kek" adlı farklı tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başardı. [2004]] yılında çıkardığı 2. albümü "Nil FM" 'deki tüm şarkı söz ve müzikleri kendisine ait olan şarkıcı, albümün çıkış ve klip parçası “Gitme Yoksa” şarkısı hit olmuştur. Nil, [2006]] yılında çıkardığı “Tek Taşımı Kendim Aldım”ın çıkış şarkısı “Pırlanta” ile dikkatleri üzerine çekerek; günlerce medyada bayanların tektaşlarını nasıl elde etmeleri gerektiğinin tartışılmasına neden oldu. . Mtv Avrupa Müzik Ödülleri 2007' de en iyi Türk sanatçı dalında aday oldu. Ayrıca sanatçı Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

*Sonradan eklenmiştir.

arkadaşlar nasıl biri sizce??  yorumlarınız=?

c_e_z_a 01.01.2007 22:22:01
farklı bir tarzı var sözleri çok güzel bence (cebindeki kalsın sana sol üst koseden harca bana!!) dinlerim aybenle de dueti olmustu daha da sevdim Cheesy

vega 02.01.2007 10:46:54
çok dinlemem ama ilk cdsindeki aşk havuz problemi çok hoşuma gitmişti...
birde AKRABA olmasın AKBABA olmasın gibi sözleri yazdığı sürece hoşuma gidecek tatlı ve kendince şirin olan kız;)

02.01.2007 10:54:02
ben pek dinlemem ama tahminime göre siddhartha'dan Kerem Özyeğen'i tanıdığı için bir yakınlık hissediyorum  Cheesy aslında akbaba şarkısı hoştu Smiley

rumeysa 02.01.2007 11:14:16
acikcasi pek begenmem. cok degisik bi tarzi var.müzigi olsun kostümleri olsun.

charmed 02.01.2007 14:12:34
"gitme gitmeterk etme terketme gitme.."diye bir şarkısı var bu kızın onu sever galiba... son zamanlarda ne zaman tv açsam bu kız çıkıyor. iyi işler yapıyor galiba takip etmiyorum dinlemiyorum o yüzden bilemicem..aybenle düeti fena olmamış o klibi izlemiştim...harun abide severmiş...

cagico 02.01.2007 14:17:02
farklı bir tarzı var bence.ben severim şahsen.

çaLA!!.. 09.02.2007 19:40:16
bence çok tatlı ve farklı biri.

***ESRA*** 09.02.2007 22:56:53
çok farklı bir tarzı var... Cheesy nil'den yaş 18,havuz problemi ve akbaba favorimdir Wink Cheesy...

iyiler hep siyah giyer 10.02.2007 00:26:05
YA ÇOK ŞEKER BİR KIZ GİYİNİŞİ ŞARKILARI DÜŞÜNCELERİ. SAÇMA ŞEYLER YAZDIĞI DÜŞÜNÜLSE BİLE ÖZÜNDE ANLAMLI ŞEYLER VAR O DA GENÇLERİ ANLAYAN BİRİ

ordinaryus 10.02.2007 12:50:04
eğlenceli ve değişik ...
ve hala 20 yaşında gibi görünüyor...

buşra 10.02.2007 16:02:06
çok çok tatlı ve bencede çok genç görünüyor.özgün bi sesi var keşke bütün popçular onun kadar yaratıcı olabilse.._!

pvö 11.02.2007 14:32:27
çok tatlı bi kız bu

parazit 11.02.2007 14:42:27
dinlemem..tarzım değil..ama sınav filmi için yaptığı yaş 18 şarkısını beğendim..

pvö 11.02.2007 14:47:13
ya ben de dinlemem benim de tarzım değil ama akıllı hoş kız

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6