mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: efsun

Sayfa: [ 1 ] 2

rockandme 03.01.2007 12:00:31
çok hoş çok tatlı bir sesi var çokta güzel şarkıları.ben efsun'un şarkılarını beğeniyorum..en çokta rüya'yı...Cheesy

stheno_euryale 03.01.2007 14:47:36
Ben bir kez bir yerde denk geldim, pek sevmedim ama birden fazla dinlersem belki severim.

forever_blue 03.01.2007 19:22:10
ben ilk kez burda duydum.kim bu efsun?biraz bilgi verilse iyi olur bence

red_sky 03.01.2007 19:32:39
evet aslında biraz bilgi versen daha iyi olurdu.başlık çok sallantıda kalmış böyle.neyse bu arkadaşı bir kaç kez tv de görmüştüm.ama hiç beğenmedim.çok tuhaf şarkı söylüyor,sesini hiç beğenmedim,klibi de çok kötüydü bence.. Undecided  Undecided

rockandme 06.01.2007 17:14:18
EFSUN

Efsun’un temelleri 1996 yılında Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya’nın Kemancı Rock Barda Pandora grubuyla cover yaparken tanışmasıyla atıldı. Müzikal beğeni ve söylemlerinin uyumluluğunu keşfederek, birlikte beste çalışmaları yapmaya karar verdiler.

2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir albüm yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine farsça da “büyü” anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal’ın katılımıyla Efsun grubu son halini almış oldu.

Gülay Boyalar; müzikle ilgisinin dinleyicilikten öte olduğunu keşfedince  şan ve gitar dersleri almaya başladı. Çeşitli barlarda gitar çalıp şarkı söyleyerek müzik dünyasına profesyonel anlamda adım attı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine mühendisliği eğitimi alan Gülay Boyalar üniversite eğitimi süresince İstanbul Devlet Tiyatrosu ’nda  “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunda korist-dansçı olarak yeraldı. Daha sonraları bir kaç farklı müzik gurubu deneyiminden sonra 1996 yılında Pandora grubuyla, Kemancı,  Rockhouse, Hayal Kahvesi gibi mekanlarda sahne almaya başladı. Reklam müziği, belgesel ve tanıtım filmlerinde, vokal ve seslendirme yaptı.

Özer Dönerkaya; ilkokul sıralarında mandolin ve gitar çalarak müziğe başladı.
Kabataş Erkek Lisesi’nde okul korosunda görev aldı. Mimar  Sinan Üniversitesi’ nde  Mimarlık eğitimi alan Özer Dönerkaya, üniversite eğitimi sırasında Pandora gurubuyla çeşitli rock barlarda sahne almaya başladı. Gruba 1996 yılında vokalist olarak Gülay Boyalar’ın girmesiyle ilk önemli beste çalışmalarını birlikte yapmaya başladılar. Daha sonraları Circus gibi başka cover projeleri de gerçekleştiren Özer Dönerkaya gelişen müzik teknolojilerini takip ederek bilgisayar ortamında müzik yapımı ve kayıt sistemleri konusunda deneyim kazandı. Reklam ve tanıtım filmlerine özgün müzik yaptı. 2004 yılında Efsun’un ilk albümü olacak duy sesimi’nin aranjelerini bilgisayar ortamında hazırladı ve Gülay Boyalar’la birlikte, besteleri seslendirecek Efsun ekibini oluşturdular.

Efsun 2004 yılında kurulduktan hemen sonra Hayal Kahvesi başta olmak üzere My Moon Bar, Old City gibi çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Stüdyo live, Bursa Resimli Bar, Depo gibi mekanlarda konserler verdi. Besteleri ve kendi tarzlarında yorumladıkları cover repertuarlarıyla oldukça ilgi çeken grup, kısa süre sonra, 2005 kış aylarında albüm kaydına girdi. 2006 başlarında kayıtlarını bitiren Efsun, mastering, görsel tasarım, video klip ve tanıtımla ilgili hazırlıklarını özenle tamamlayarak 2006 eylül ayında makeR arts etiketiyle ilk albümleri duy sesimi’yi müzikseverlerle buluşturdu.

selin 06.01.2007 19:42:33
baya dinlendirici ve neşeli müzikleri aslında  kafa dinlemek için arada iyi gelir gibi geliyo

afilikız 10.01.2007 13:54:51
bence de aslında çok güzel bir grup ve başarılı lakin daha tanınmıyor seslerini de çok beğendim bu grubu...

buşra 10.02.2007 16:15:02
albümlerini dinleyemedim ama çıkış şarkıları çok dinlendiriyor insanı

pel_in 10.02.2007 18:01:29
evet yaa rüya çok tatlı bi şarkı Wink

GÜZ 15.02.2007 16:43:29
bence iyi bir grup,ben çok beğendim.şarkıları insana huzur veriyor.özellikle ruya çok hoş bir parça

g3ri2ay1m 11.04.2007 21:41:39
sevmedim:(

deborah 30.11.2007 11:38:02
engin günaydın çok sever bu grubu Wink...bencede fena değil aslında..

deborah 30.11.2007 11:47:01
solist ama aynı  göksel e benziyor..sanki onun sarışını Smiley...

EMOPUNK 15.04.2008 16:25:29
çok duru bi sesi var seviyorum efsun'u  Smiley... makus talihim süper...

mor_simgesi 16.04.2008 19:05:44
ben onu ruya  sarkısıyla dınledım sarkısı guzeldı ama kendısıne pek ısınamadım Sad Sad

Sayfa: [ 1 ] 2