mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Rolling Stone'da "Bizim Asiler" bölümünde Harun Tekin...

Sayfa: [ 1 ] 2

cagico 05.02.2007 13:48:11
Rolling Stone dergisinin Harun abi için yorumu:

Bulabildiği her mecrada çevreden siyasete kadar toplumsal konularda samimi olarak evhamlandığı her konuyu gündeme getiriyor.Çağın 'her konuda alaycılık' takıntısına yüz vermiyor.Mor ve Ötesi olarak Rock'n Coke'a katılmamak gibi keskin bir tavra da girişmişlerdi.
Nereden kaybediyor?
Akabinde Fanta turnesine çıktılar.Dünya Yalan Söylüyor döneminde yanlış bir imaj maker'a güven sergiledi ( turuncu ayakkabılar!) . Dishy dergisine aşk hayatını anlattı.Erken yaşta Bono'laşma riski taşıdığı da söylenebilir.
Puanı: 3 yıldız

_cambaz_ 05.02.2007 14:08:13
Hmm. Farklı bir yorum olmuş tabi;ama 3 yıldız az gibi geldi bana.  Grin

salak küçük balık 08.02.2007 22:36:09
işte budur bende bunu sormak istiyodum herkes bu soruyu yanlış anlayıp mvö amerika karşıtı değil diyordu ama benim ilgi çekmek istediğim nokta başkaydı bilindiği gibi bu organizyasların paraları silah yapımına amerikaya gidiy madem savaşa hayır neden fanta turnesi?

cagico 08.02.2007 22:43:53
bunun cevabını çok verdiler.neden fanta turnesi neden neden?? o zamanki durum oydu,o yüzden.ayırca o turne sayesinde çok geniş kesimlere ulaştılar.yolun başında olan bir grup için önemli bir şey o kadar çok yere gidip çok dinleyiciye ulaşmak.o turne sayesinde çok kişi tanıdı mvö'yü.mvö röportajlarına tekrar bir bakarsan bu sorunun cevabını daha iyi bulursun.hem onlar açıklamaları daha iyi olur.

08.02.2007 22:48:28
evet tam süper olmuş. tebrik ederim yapanı.

cagico 08.02.2007 22:52:51
evet hemen mvö dosyamı açtım ve baktım.rolling stone 1. sayıda bizzat kerem abi anlatmış bunun nedenini.ve dergide aynen şu şekilde yazıyor,röportajı yapan kişinin yorumu da var tabi:

"İşin içine bu kadar girmişken Rock'n Coke hikayesini açıyorum.Mor ve Ötesi 2003 yılında düzenlenen ilk Rock'n Coke'a,Kolombiya'da 14 işçinin öldürülmesinin ardından başlayan kampanyalara ve tepkilere destek amacı ile katılmayıp aynı tarihlerde düzenlenen bir başka festivale Barışarock'a katılmıştı.Ama grubun çok kısa bir süre önce Fanta ile turneye çıkmış olmaları insanların onlar hakkında hayli olumsuz düşünmesine sebep olmuştu.Bu konudan gerçekten çok sıkılmışlar ve konuşmak istemiyorlar.Ancak daha sonra Kerem anlatacaktı. 'Çok basit bir mantığı vardı.Biz Fanta ile turneye çıktığımızda bugünkü kadar büyük bir grup değildik.O dönemde Türkiye'de normalde gidemeyeceğimiz birçok yere gitme fırsatımız olduğu için bunu kabul etmiştik.Zaten oradan aldığımız paranın neredeyse tamamını "Yaz" single'ının kayıtlarına yatırmıştık.İstanbul'da konser vermek için neden bir sponsora,Coca Cola'ya ihtiyaç duyacaktık ki?' "

işte böyle...

cagico 08.02.2007 22:56:35
ayrıca yüxexes dergisinin temmuz 2006 sayısında da bu soruya yine cevap vermişler.. Wink

minacim 08.02.2007 23:40:42
arkadaşlar Rolling Stone' da Harun Tekin veya Mvö için ayrılan kısım bu kadar mı?Başka birşey var mı?bundan başka yani?yani almamıza değer mi? Huh

ordinaryus 09.02.2007 11:38:44
ben "erken yaşta bono laşma " bölümüne takıldım. bono nun nesi var ki???

salak küçük balık 09.02.2007 12:14:54
hm daha çok dinleyici bulmak adına silah yapımına bile göz yumula biliyomuş nese

_cambaz_ 09.02.2007 13:24:01
 'çok dinleyici' ve 'silah yapımı'  ; bunlar birbiriyle özleştirilebilecek kavramlar değil.
 Mor ve Ötesi Fanta Turnesi ile ilgili yeterince doyurucu açıklamalarda bulundu.
 Sen onlara nerden bakarsan öyle görürsün. Anlaşılan tersten bakıyorsun.

minacim 10.02.2007 17:59:00
arkadaşlar Rolling Stone' da Harun Tekin veya Mvö için ayrılan kısım bu kadar mı?Başka birşey var mı?bundan başka yani?yani almamıza değer mi? Huh
ya arkadaşlar bi soru sordum bilgilendirirseniz sevinirim çok birşey istemiyorum sadece almaya değer mi?

cenuz*23* 10.02.2007 22:29:47

bono kendini hayır işlerine verdiği için olabilirmi acaba??ama bunun neresi kötü bende anlayamadım

cagico 10.02.2007 22:44:49
ya arkadaşlar bi soru sordum bilgilendirirseniz sevinirim çok birşey istemiyorum sadece almaya değer mi?

asiler kısmında sadece harun abi var,o da bu kadar zaten.ama diğer haberleri okuma istersen al tabi,rolling stone güzel bir dergi.her sayısı arşivlik oluyor bence.sen bilirsin.

salüt 11.02.2007 10:24:44

bono kendini hayır işlerine verdiği için olabilirmi acaba??ama bunun neresi kötü bende anlayamadım
bende anlamadım gerçekten. Undecided

Sayfa: [ 1 ] 2