|
||
| Bilim adamları su savaşlarının en fazla 17 yıl sonra başlayacağını söylüyor. Bu konuda yapılabilecek şeyler nedir? İyi bir gelecek için BEYİN FIRTINASIna davetlisiniz... |
||
|
||
| öncelikle su tasarrufu yapmak çok önemli. su savaşının nedeni kuraklık olduğuna göre kuraklığı önlemek gerekiyor. kuraklık da bildiğiniz gibi küresel ısınmanın kaçınılmaz sonuçlarından biri. yani temel olarak küresel ısınmayı durdurmamız gerekiyor. yani CO2 salınımını en aza indirmek. bu da mesela Kyoto Protokolünü imzalayarak adım atılabilir. |
||
|
||
| ağaç dikin olsun bitsin. | ||
|
||
| buz dağları eriyor boşa denizlere kopartıp kopartıp barajlara doldurmak stok yapmak lazım ağaçlar ne kadar dayanır ben ondan şüpheliyim kuraklık fena geliyor ozon tabakası patlak şamyel gibi değilki yama yapasın ve insanlarda duyarlı değil ağaçlarda pırtttt diye büyümüyorlar büyüyene kadar zaten kurumuş olurlar sanşları yok gibi adamlar bu koşullarda bile ağaç kesip resident ları dikerlerse vay halimize yok ya ben ağaçlardan ümidi kesdim kesinkes bir boş araziye dikmeye kalkın durun leenn biz oraya konutları dikecez babamın yerimi git kendi bahçenede dik derler artık iyce çığrından çıktı bu ağaç kesimleri dur diyecekde yok alan razı kesen razı satan razı oturan razı su savaşlarına gerek kalmayacak hastalıklar ortalığı kasıp kavuracak zaten bi yandan sular altında kalmış ülkeler Mars ta hayat arıyordı bulamadılar hayatı biz oraya götüreceğiz dedi NASA yahudiler ay dan toprak arsa alıyorlar paylaşmaya başlamış adamlar Mars hayat bulmak zaten imkansız ya gitse bile insan yaşamı orda anlık zevk gibi olur zehirli gazlardan bir fırt çek meftasın depremler oluyor sürekli orda ayrıca sıcaklık her daim -28 ve daha altında Ayrıca demişlerki içecek su meselesi nolacak beyler demiş biri NASA dan akıllın biri idrarları geri dönüşümlü kullanacağız ayrıştırılacak ve su olarak kullanacağız demiş ölürüm daha iyi be! Ayrıca Marsa yapılan yatırımı söyliyimde 500 milyar doları bulacakmış bu parayla başka çözümler üretmeye çalışsalar deniz suları yükselecek onları ayrıştırın en azından temizlik hastalık olmaz ya |
||
|
||
| hiç bu denli uzun konuşmalara gerek yok.. ağaç dikilecek, olanlar da kesilmeyecek. sorun da kalmayacak.... zor anlaron, basit çözümleri. greenpeace'e selam ediyorum. milleti organize etmek olayı da ellerinden öper kendilerinin. hadi bakalim. |
||
|
||
| sanki millet çok duyarlı ağaç dikilecek kesilmeyecek acil çözümler lazım ve ağaçlar hemen büyümüyor kolay değil bu kadar kestirip atılmış bir cevap seninki | ||
|
||
| iklim bombasina kaldi yani işimiz. buyrun çözümleri üretin siz. benim nasilsa bir ayağim çukurda.. (işte şimdi kestirip attım cevabi) |
||
|
||
| çözümleri va ama bunlarda geçici... tek bildiğim gerçekten endişelendiğim bu konuda... | ||
|
||
| sanıyorum kanada da ki uygulama gibi kullandığımız suyu arıtarak geri kazanmak,su tasarrufu yapmak,haldır haldır musluk suyuyla bahçe sulamamak.......... | ||
|
||
| kapitalizmin doğa sömürgeciliğine doğa dayanamıyorki!! üretim , iş , para hırsı .. doğanın mücadelesi nereye kadar
|
||
|
||
evet özellikle şu küresel ısınma ve buzulların erimesi...böyle giderse kısacık süre içinde dünya suların altında kalacak ama bizim elimiz kolumuz bağlı...insanlar bilinçsiz ama bilinçli olsalar da herşey eskisi gibi olur mu meçhul...belki su arıtma tesisi gibi bir şeyler yapsalar yani mesela artık suları dökmek yerine arıtsalar?? sonra bu su tekrar kullanılsa da tüketim bir derece azalsa...her ne yapılacaksa bir an önce yapılsın ya bunun için imza kampanyaları falan başlatsınlar çok geç olmadaann
|
||
|
||
| açılan delik kapanmayacağına göre bundan sonrası na bakmak lazımda şu anda bile su sıkıntısı çekiliyor böyle gitse sabit olarak süreyi uzatırız ancak iklim bombası da baya kapsamlı bir şeydi bir arkadaş üşenmeyip yazabilirse herkes bilgilenir olur mu olmaz mı konuşurduk kaynak olarak rolling stone bir sayısında yer almıştı bu iklim bombası muhabbeti bence ümit yok bundan sonrası için ne yapsalarda sadece birazcık süreyi uzatabilirler gerisi yalan olacak bu gidişle |
||
|
||
| o kadar deniz, okyanus var ama diğer milletler hepsini kirletiyor...kirletmeselerdi susuz kalmazdık...ben bu küresel ısınmanın dünyanın sonu için geldiğini düşünüyorum...ama acı gerçek...gideceğiz buralardan... ... bir de herkes diş fırçalarken suları açık tutmayın diyor en iyi tasarruf buymuş pehh... sanki toplam kaç kişi dişini fırçalıyor =) |
||
|
||
| bundan sonra geri dönüşümü olamayacağı için bari olan suyu kaybetmeyelim güneşten rüzgardan faydalanarak enerji şeklini değiştirelim.... | ||
|
||
| bence bir şekilde elimizdeki su kaynaklarını korumak gerekli ve aynı zamanda suyu arıtabilmeliyiz en azından bu kullanma suyu olarak kullanılabilir.mesela tarım için...ağaç dikmek de ayrı bir önem taşıyor ormanlık arazileri golf sahası yapıyorlar ama golf sahaları daha fazla su istiyor. | ||