|
||
| eskişehirli guzide grubumuz. malum yeni albüm cikardilar ev diye. kapagini görüp de almamazlık olmazdı zaten. nitekim alindi, dinlendi, begenildi. böyle etnik gibi, jazz gibi, rock gibi bir şeyler adamlarin yaptiklari. albümdeki her sarkiyi favorim olarak gösterebilirim. albümü aliniz, aldirtiniz. vokalin 2 kisa filmi de var hatta ama simdi çok kastim link vermeye, gelin bende izleriz: P
|
||
|
||
| hiç dinlemedim | ||
|
||
bu adamları seviyorum her ne kadar beni tatmin edici bi albüm yapmamış olsalar da :)müzikleri ilgi çekici aslında yada benim ilgimi çekiyo fazlasıyla ama herkesin en az bi kere dinlemesini tavsiye ederim albümlerini hiç duymamış olanlar için
|
||
|
||
| GÜZEL BİR ÇALIŞMA..KELİMELERİ SANIRIM TERSTEN OKUYORLARMIŞ...SEVDİM BEN |
||
|
||
süper süper
|
||
|
||
| sözleri tersten okumak cok ilginc bir fikir olmus ama gayette güzel olmus. | ||
|
||
Emprovizasyon yapmayı ve farklı müzisyenlerle çalışmayı seven Gevende, kurulduğu Eskişehir’de sahne performansları ile kısa zamanda geniş bir hayran kitlesi kazandı. Bugüne kadar pek çok farklı müzisyenle aynı sahneyi paylaşarak her sahne performansında birbirinden değişik kompozisyonlar sunan Gevende’nin şarkı sözleri de anın ruh hali ile şekillenerek müziği farklı bir boyuta taşıyor. Vokal, diğer enstrümanlar gibi müziğin bir parçası haline gelerek enstrümantal bir yapı kazanıyor. Bugüne kadar H2000, Kayafest, Atina Beyond The Music Festival, Eskişehir Caz Festivali, Samsun Caz Festivali, Barışarock, Ankara Uluslararası Caz Festivali, İstanbul Caz Festivali gibi pek çok önemli müzik organizasyonunda yer alan grubun 2005 Roxy Müzik Günlerinde birincilik ve Ican Bilkom Kısa Film Yarışmasında da ikincilik ödülleri var. Gevende,31 Ağustos 2006 tarihinde Eskişehir’den başlayan ve İran, Pakistan, Hindistan, Katmandu’ya uzanan bir müzik yolculuğuna çıkarak yerel müzisyenlerle müziklerini paylaşmıştı. 2006 yılı yaz aylarında başladığı albüm çalışmasını 2006 Aralık tamamladı. Baykuş Müzik’ten çıkan ‘Ev’ isimli albümü ve neşeli, coşkulu, dinamik yapısı ile müzikseverlere enerjisi yüksek bir deneyim yaşatacak.![]() Ahmet K. Bilgiç - Vokal & Gitar Ömer Öztüyen - Viola C.Ömer Uygan - Trompet Okan Kaya - Bas Gitar Gökçe Gürçay - Davul www.gevende.com www.myspace.com/gevende www.gevende.blogspot.com |
||
|
||
| güzel ya aldım albümlerini şu anda dinliyorum zaten... sevdim... zaten severim böyle ilginç şeyleri... |
||
|
||
| kuzenimden tavsiye alarak bu gruba bak dedi ve şarkılarını begendim dinlemeye başladım.grup aglama benziyo. | ||
|
||
bende şimdi gevende'yi dinliyordum.çok tatlı bir grup ..nayu,refik ve sermest çok güzel...dinlemeye devam edeceğim güzel,dinlendiriyorlar
|
||
|
||
| evet bencede hoş şarkıları var.. | ||
|
||
| Nayu...Çok güzel bir şarkıdır... Yanlış hatırlamıyorsam vokalin oynadığı bir de kısa film vardı"Çiçeklerden Daha Güzelsin".İzlemenizi tavsiye ederim çok güzel ama üzücü... |
||
|
||
| çok severim...albümlerini zevkle ve sıkılmadan dinliyorum...özelliklede ders çalışırken çok güzel oluyor diye de bir aç parantez yapabilirim sanırım...benim farorim olarak bir parça seçmem çok zor ama sanrım ''nem''diyebilirim... ayrıca resmi fan sitesi www.gevendefans.com kurulmuş bulunmaktadır... |
||
|
||
| aaa ne zamandır dinlemiyorum:( ama çok severim çok iyiler özellikle ''nayo'' idi sanırım ismi hala kulaklarımdadır çok güzeldir tavsiye ederim herkese
|
||
|
||
| Gevende & Tobias Klein & Damien Cluzel Gevende, yer aldığı önemli sahneler ve uluslararası festivallerin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından farklı müzisyenlerle çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Hollanda Amsterdam Roots ve Portekiz Planicie Mediterranica festivallerinde Gevende’ye eşlik eden bas klarnetçi Tobias Klein ve Man Bites Dog & Amsterdam Klezmer Band: Klezmerdog gibi grupların gitaristi Damien Cluzel Gevende ile birlikte geliştirdikleri proje için İstanbul’a geliyor. Bu projenin ilk meyvelerini ise 29 Nisan’da Babylon sahnesinde izlemek mümkün. |
||