mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: şirket

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 11 12 13 14 15

08.10.2006 19:15:03
dediğini merak ettim ve inanamadım şu anda dediğin metallica şarkısını indiriyorum göreceğiz Smiley Smiley

08.10.2006 19:32:42
dinledim ne yalan söyleyeyim benziyor...ama çok da abartılacak gibi değil... ama mor ve ötesi zaten kendini kanıtlamış biri hiç bir şarkıda yapmadı bu şarkıda mı çalıntı yapacak... bence tesadüf olabilir böyle şeyler... sonuçta sadece 7 nota var müzikte!!  Grin  Grin

08.10.2006 19:44:39
şimdi şarkıyı baştan sona dikkatlice dinledim hele de benzeyen yeri kaç kere dinledim... bir kaç kez daha dinleyince aradaki benzerlik daha çok belli oluyor... ama şarkının genelinin uzaktan yakından şirketle alakası yok... eğer öyle olsaydı tamam şarkıyı değiştirmişler önümüze şirket diye sunmuşlar diyecektim ama sadece tek yeri benziyor altını çizdiğim yerler... o kadarına da ben olabilir diyorum ve bunda hiç bir kötü niyet olmadığına inanıyorum... bunu mvö fan ı olduğum için değil, onları bu konuda bildiğim için söylüyorum... mvö hep kendine hastır...

All you children touch the sun
Burn fingers one by one by one

Will this earth be good to you?
Keep you clean or
   stain through?

dip not: ben bir iki yeri birbirine benzeyen çok şarkı bilirim hatta söylerken böylece bir şarkıdan başka bir şarkıya bağlayarak geçtiğimde olur Grin bunu da öyle sayıyorum...  Grin

kky 09.10.2006 07:42:01
kesinlikle haklısn
ztn ben de mvö nün kendine has bi tarzı olduunu bildiim içn bu benzerliğe bu kadar şaşırdm ve sizinle paylaşmk istedm.
mvö nün böle bi şey yapacağı aklımdan bile geçmedi, geçmez de ztn.
ama gerçekten de benzerlik inanılmaz derecede şaşırtıcı.dediin gbi şarkının geneli nin şirket le uzaktan yakından alakası yok belki ama nakarat kısmı özellikle dikkat çekio.
ama ben aslında bu tarz bi melodiye bi çok parçada da rastladım yani belli bi ritmde belli nota dizgesi takip edilir sonra bi nota aşağıya inilir ve her söz başlangıcında bi nota aşağıya inilerek devam edilir tarz olarak budur ama herşeye rağmen şirket in bu parçayla ilişkisinin yalnızca tesadüf olduuna inanıorm
ama benzerlik gerçekten olağanüstü derecede şaşırtıcı.

(hemen bi örnek daha veriim dikkatle dinlerseniz aşk içinde parçasıyla, soad ın lonely day indeki intro da birbirine yakın aynı zamanda kurban ın zor güzel parçasının intro su da böle..aynı tarz yani..benzerlikler olabilio.umarm tesadüftür.)

09.10.2006 15:30:11
söylemiştim ya birbirine benzeyen çok parça var  Wink bu da onlardan biri, ben böyle bir olasılığa ihtimal veriyorum açıkcası. imkansız birşey değil ki... kesinlikle tesadüf bence  Grin hem aynen yani mvö ötesinin öyle bir şey yapacağı aklımın ucundan bile geçmez Grin  Roll Eyes  Tongue 

MVÖ Kiss

12.10.2006 21:26:47
öğrendiğimden beri kaç gündür metallica'nın bu şarkısını dinliyorum daha doğru bir yargıya varmak için... artık kulak aşinalığı olmaya başladığı için notaları daha iyi ayırt edebiliyorum where the wild things are'da... ve şimdi görüyorum ki o kadar da benzemiyor şirket'e... yani benzerlik olduğu tabi ki inkar edilemez ama her mısrada arada bir kaç nota farklı sanki... ve özellikle nakaratın her sözünün sonu da hiç uyuşmuyor... ama yine de bilgi verdiğin için teşekkürler arkadaşım, ilgimizi çekecek bir şey oldu yeni şeyler gördük ve ben yeni bir şarkı öğrendim ve çok sevdim  Grin

gallows 15.10.2006 17:36:01
bence şarkı sözleri pek anlamlı değil ama yinede çok eğlenceli çok güsel bi şarkı albümden direkt göze çarpan parçalardan  biri..

15.10.2006 17:40:38
bence şarkı sözleri pek anlamlı değil ama yinede çok eğlenceli çok güsel bi şarkı albümden direkt göze çarpan parçalardan  biri..

şarkı sözleri pek anlamlı değil mi??? tamam görüşündür saygı duyarım ama bu şarkı da anlamlı değilse diğerleri hiç değildir (bence) !!

berna_yerli 15.10.2006 17:43:59
mor ve ötesi öyle bişey yapmaz bence TESADÜÜÜF

gallows 15.10.2006 17:54:42
ŞİRKET ŞARKISININ SÖZLERİNİ ANLAMLI VBULMUYORUM PEK EVET ŞİRKET MİRKET ANLAMAM ANLASAM DA ANLAMA SENCE MANTIKLI Bİ CÜMLEMİ TMM EBN MOR VE ÖTESİNİ ÇOK SEVİYORUM AMA ELEŞTİRİİMDE BENCE ANLAMLI SÖZ DEDİĞİN CNM GECE ŞARKSIINDAKİ SÖZLERDİR 23 ŞARKISINDAKİ SÖZLERDİRR KÜÇÜK SEVGİLİMDEKİ SÖZLERDİRRR BEN ŞARKIYI KÖTÜLEMİYORUM YİNEDE ÇOK EĞLENCELİ VE EĞLENEREK DİNLEDİĞİM Bİ ŞARKII

15.10.2006 18:34:42
ŞİRKET ŞARKISININ SÖZLERİNİ ANLAMLI VBULMUYORUM PEK EVET ŞİRKET MİRKET ANLAMAM ANLASAM DA ANLAMA SENCE MANTIKLI Bİ CÜMLEMİ TMM EBN MOR VE ÖTESİNİ ÇOK SEVİYORUM AMA ELEŞTİRİİMDE BENCE ANLAMLI SÖZ DEDİĞİN CNM GECE ŞARKSIINDAKİ SÖZLERDİR 23 ŞARKISINDAKİ SÖZLERDİRR KÜÇÜK SEVGİLİMDEKİ SÖZLERDİRRR BEN ŞARKIYI KÖTÜLEMİYORUM YİNEDE ÇOK EĞLENCELİ VE EĞLENEREK DİNLEDİĞİM Bİ ŞARKII

canım bak, gece şarkısının anlamlılığını zaten tartışmayacağım çünkü o şarkıyı anlamsız bulsam nickimde olmaz zaten... diğer saydığın şarkıları da geç çünkü bana göre mor ve öetsinin her şarkısı anlamlı... Smiley

şirket mirket anlamam anlasam da anlamam : bunun anlamını mı öğrenmek istiyorsun o zaman şu konuda yazılanları okumanı isterim.
albüm ve şarkılar--- sizce anlamı? (şirket)

ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim anlamıyorsan anlamıyorum de, anlamadığın birşeyi hemen anlamsız deyip de bu şarkıyı ortaya koyanlara saygısızlık etme... bilmeden etmeden böyle bir eleştiri yaptığın içinde önyargılı davranıyorsun hatta yargısız infaz yapıyorsun... yakıştıramadım...

gallows 16.10.2006 16:26:59
bu bi yorum olayıdır ben şarkıyı yazanlara haksızlık ettiğimi düşünmüyorum ztn böle bişi yapsam anlamsız bulsam dinlemem bu sitede olmam her şarkısının anlamlı olduunu bende düşünüyorum v etartışmıyorum 23 ve gece sadece bende yer eden şarkılarr ben şarkıyı beğenmediğimide söylemiyorum sana bunu anlamıyorsun sanırımm...

16.10.2006 17:25:34
seninle tartışmayacağım çünkü sen önce kendinle çelişiyorsun... bir önceki mesajında şirketi anlamsız buluyorum derken son mesajında şarkıların hepsi anlamlı gibisinden bir şeyler diyorsun... neyse sen bilirsin dediğin gibi yorum meselesidir...  Smiley artı bir mvö fanıyla tartışmak da hiç hoş birşey olmaz  Smiley  Wink

17.10.2006 17:01:49
(hemen bi örnek daha veriim dikkatle dinlerseniz aşk içinde parçasıyla, soad ın lonely day indeki intro da birbirine yakın aynı zamanda kurban ın zor güzel parçasının intro su da böle..aynı tarz yani..benzerlikler olabilio.umarm tesadüftür.)

dediğin örneklere de baktım... eh işte biraz yakın diyebilirim... ama çok benzemesi ya da benzememesi fark etmez sonuçta tesadüf olduğunuz biliyoruz öyle değil mi Wink

gallows 17.10.2006 18:53:43
bende bir mor ve ötesi fanıyım olmasam burda olmazdım bunun gibi birçok fan sitesindede siz birine hayran olmayı onun herşeyini tapmak olarak indirgemiş durumdasınız bence saçma hayranlık bazende sevdiğin şeyleri eleştirebilmektir bence asıl herşeyiyle beğenirsen bunun tadı olmaz

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 11 12 13 14 15