Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
şirket

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Büyük Düşler

: şirket

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [ 10 ] 11 12 13 14 15

spartakus 24.02.2007 19:36:59
şarkı çok güzel,, özellikle
"adaleti sarmış, kumandalı bir cinnet, vahşeti gördüm korkmadım....
kısmı çok hoşuma gidiyor. güzel mesjalar veren bir parça

huargu 09.03.2007 00:23:31
bu şarkıyı dinledikten sonra dualar ettim mor ve ötesi bir daha böyle bir şarkı yapmasın diye.

komik gibi ama cambaz şarkısının gayet yanlış anlaşılmasından sonra (gayet sert bir eleştiri şarkısı diskolarda dum tıs çalındı yahu) dertlerini daha kolay anlatmaya çalışmış belki mor ve ötesi. ayrıca "anlasam da anlamam" kısmı basitlik değildir ki. erkin koray'a saygı duruşu gibidir bu bence.

neyse ben olmamış diyorum buna da...

mvökeş[dnz] 18.03.2007 15:13:25
şarkı her mvö şarkısı gibi güzel...tamam oynak bir hafası da ver ama şarkı öyle oynanacak türden değil(diyor harun)cidden dikkatle dinlediğim bir şarkı.GORKİ adlı yazarın ANA kitabını şiddetle tavsiye ediyorum..ne zaman bu şarkıyı dinlesem aklıma bu kitap geliyor...kitabı okurkende şarkı dilimden düşmedi...

'şirket mirket anlamam anlasamda anlamam bana saldırıyorsa gözünün yaşına bakamam':

şirket falan tanımam,yöneticilerin ciddiyetinin farkındayım ama işçilera,halka saldırmaya bize eziyett edip bizi ezmeye devam ederse kimseyi tanımam protesto eder karşı çıkarım!!anlamını çıkardım o kitabı okuduktan sonra...

adaleti sarmış kumandalı bir cinnet;adalet kumandalı yöneticilerin elinde geçirmemiz için cinnet yaratıyorlar(burayı iyi açıklayamadım ya kelimelere dökemiyorum)

ya şarkıyı anlaamak için cidden o kitabı okuyun ya....'GORKİ'den 'ANA'

TorTu 18.03.2007 17:37:32
ilk dinlediğimde yadırgadığım ama ne olursa olsun mor ve ötesi dediğim zamanla-anladıkça daha doğrusu dikkatli dinledikçe-anlayıp sevdiğim ama hala çıkış başka bir şarkıyla olsa daha iyi olurdu diye ısrar ettiğim mor ve ötesi ürünü=)

18.03.2007 18:06:16
Bu şarkının bu sound ile çalınması bence çok iyi bir hareket değildi bu şarkı çok ciddi bir şeyi anlatıyor ben bu şarkıyı BÜyük düşler parçası gibi birilerine kızarcasına atılan ritimler eşliğinde dinlemek isterdim.Şarkıya klip geldi istemedim ama çok önemli bir şarkı aslında Kapitalizm karşıtlarının marşı olacak şarkı aslında bekli sound olayı bu yüzden seçildi anlayanlar ağıza takılması açısından zaten sözlerde çok uyumlu renkli gözüküyor ama değil Kapitalizm'in ezdiği insanların ağzından bu şarkı.Şirket mirket anlamam bana saldırıyorsa gözünün yaşına bakamam bunu gayet iyi açıklıyor sanıyorum.Şiddetin haline bakıp ağlayamamdan Mvö'yü anlatırken kullanacağımız cümle var tepki vermek lazım bunu o insanların ezilenlerin söylemesini istiyor.
Zaten büyük şirketler diye bir kavram varya bunlar büyüdükçe pisleşiyor mesela artık herşey Asya'da üretilir oldu ya ordaki rezillikler hat safhada çalışan kadınlara taciz,tecavüz,dayak ne kadar pislik yapıyorlar zar zor karınlarını doyuracak para veriyorlar ve bu hakları kendilerinde görüyorlar.
Adaleti sarmış kumandalı bir cinnet.Bu söz bu sapkın düşünceleri olanlara söylenmiş olmalı.
Adını bile soramam maksadımı aşamam diyor ya bu işçilerin ağzından çıkmış bir söz zaten acının tablosu ilk önce bu sözle veriliyor hemde şarkının başında .
Kapitalizm karşıtlarının marşı olarak bakıyorum söylerkende bunu bilerek söylemek beni üzüyor ama en azından yapılan şeylerin boşa gitmeyeceğini umuyorum.
Vahşeti gördüm korkmadımda şarkının diğer bir safhası gibi olayları görmüş gerçirmiş sesini çıkarmış birileride var onları örnek almalılar.
Birde diyorlar şiddetin meşru hali ortada diyor bakın fazla konuşmaya fazla gerek var mı diyorlar zaten.
Maske takmadan üstüme gelmek zor muydu kısmıda maske derken marka diyorlar o kadar büyük markalar var ki bizim takip ettiğimiz yediğimiz içtiğimiz onların isimleri aslında hep bir markadır.
Mesela size bir örnek vereyim Mvö'nün bir marka adında katılmadığı olan festival hemen gelir aklınıza . Mesela bu markanın Kolombiya olayları ölen işçileri onları unutmamak lazım.
Şirket açık açık marş olarak bakıyorum ben.Söylenebilirlik ve sound açısında Mvö düzenlemeyi bu yüzden yaptı şarkıyı anlamayanların ağzına dolansın diye değil Kapitalizm karşıtı olarak söyleyenler zorlanmasın diye.Ve sözler o kadar basit değil ama çok iyi bir düzenleme var burda.

TorTu 18.03.2007 19:14:04
ciddi anlamda açıklamışsın çok sağol..işte başta bunları anlayamamıştım ben,birazcık dinlediğim şeyle ilgilensem dediğimde yüzüme yapışan tokatın kelimelere dökülmüş hali yazılmış yukarıda tekrar çok teşekkürler..

19.03.2007 23:08:44
ciddi anlamda açıklamışsın çok sağol..işte başta bunları anlayamamıştım ben,birazcık dinlediğim şeyle ilgilensem dediğimde yüzüme yapışan tokatın kelimelere dökülmüş hali yazılmış yukarıda tekrar çok teşekkürler..
Ne demek biz bu teşekkürü Mor ve Ötesine borçluyuz.
Şirket şarkısında halay çekme mevzusunu duydum biraz dayanamadım hala öyle düşünenler varsa buyursunlar bunları duyupta halay çekebiliyorlarsa çeksinler.

12.04.2007 20:01:15
Maske takmadan üstüme gelmek zor muydu kısmıda maske derken marka diyorlar o kadar büyük markalar var ki bizim takip ettiğimiz yediğimiz içtiğimiz onların isimleri aslında hep bir markadır.
Mesela size bir örnek vereyim Mvö'nün bir marka adında katılmadığı olan festival hemen gelir aklınıza . Mesela bu markanın Kolombiya olayları ölen işçileri onları unutmamak lazım.
Şirket açık açık marş olarak bakıyorum ben.Söylenebilirlik ve sound açısında Mvö düzenlemeyi bu yüzden yaptı şarkıyı anlamayanların ağzına dolansın diye değil Kapitalizm karşıtı olarak söyleyenler zorlanmasın diye.Ve sözler o kadar basit değil ama çok iyi bir düzenleme var burda.
söylediklerinin çoğuna katılıyorum, zaten bu şarkı her şeyi açık açık anlatıyor, anlamamak imkansız. ama alıntı yaptığım bölüme ben kendi adıma katılmıyorum. çünkü, bu bölümle ilgili bir yazı okumuştum şimdi yazıyı aramama rağmen bulamadım, kaynak gösteremeyeceğim -malesef- ama okuduğum yazıda "maske takmadan üstüme gelmek zor muydu?" kısmını harun tekin'in ekşi sözlük yazarlarına söylediği söyleniyordu. yani, ekşi sözlükte harun tekin adına söylenmeyen kalmadı. harun abi de tepkisini, "bana ancak internet gibi ortamlardan istediğinizi söyleyebilirsiniz, orada her şey kolay, bir nick alacaksın ve başlayacaksın atıp tutmaya. ama gel de yüzüme söyle ya da açık açık söyle! kimsin nesin... internet üzerinden her şey basit geliyor tabi..." demeye çalışmış (bence)...okuduğum yazı bir mvö röportajı mıydı yoksa bir köşe yazarının yazdıkları mıydı ona da emin değilim. yani bu dediğimi mvö açıklamış değil, köşe yazarı böyle düşünmüş de olabilir. çok önceleri okumuştum hiç hatırlayamıyorum ama bu ekşi sözlük'e yazıldığı fikri bana da çok mantıklı geldi. Smiley her neyse, kaynak gösteremedim ama "bireysellikten levent kırcalığa" aldı 2 bölümlük bir yazı dizisi vardı yanlış hatırlamıyorsam. orda mvö-ekşi sözlük ile alakalı bir çok şey vardı. bilmiyorum, belki hata bendedir ama ben o bölümün bunu anlattığını hatırlıyorum. şirket gibi kapitalizm karşıtı bir şarkıda böyle bölüm ne alaka derseniz, sizin de dediğiniz gibi bir şarkı bir tek şeyi anlatmak zorunda değil Wink umarım yanılmıyorumdur. zaten şarkının o bölümü uyuyor söylediklerime. belki de iki anlamı vardır. hem ekşi sözlük'e gönderme vardır hem de hüseyin'in söylediklerine. bir cümleye birden fazla anlam yüklemek mor ve ötesi için zor almasa gerek. alıştık artık buna Roll Eyes

12.04.2007 20:19:19
Albüm'e boşuna büyük oğlan dememişler herfırsaate söylüyorum pelin çok mantıklı yazmış zaten Grin
Ekşi sözlük yazarları zaten kendilerini değerli kültürlü entellektüel bilmiş sana ukala kopyala yapıştırcı kişiler ben zaten sinir oluyorum ifrit oluyorum ya ne kadar geniş insanlar ya ordan sürekli atıp tutuyorlar işte onun karşıtılar bunun karşıtılar yazıyorlar eleştirmen havasında yalnız güzel eleştiri diye birşeyden bihaberler sürekli çamur atmakta üstlerine yok aynaya bakmıyorlar zaten pc başından kalkıp biryere gittikleri yok yazarlar ya tabi yedik bizde açtıkların konuların hemen hemen yarısından bel altı ne ararsan var uzuvlar havada uçuşuyor istisna diyorlardı ben diyince tabi canım adamların tek yaptığı şey bu artık ve kalp kırıyormuyuz kırmıyormuyuz hiç umurlarında değil gayet ciddi bi edayla yazıyorlar yok kopyala yapıştırdı pardon!.
Sonra kendi hikayeleriymiş gibi yaşanan olayları kopyalayıp yaşıyorlar bizim gençlikte okuyor orda  hatta bir arkadaşım vardı demediğimi bırakmadım kız ilişkisinde sorun yaşıyor ekşi sözlükte aratma yapıyor çare arıyor ya yuh yaa bu kadarda olurmu ya sanki ordakiler yaşadılarda bir nick bulmuşlar dünyadan bir haberler her konuya el atarlar Harun yerden göğe kadar haklı karşısına kesinlikle çıkamayacak insanlar zaten ciddi derecede ekşi sözlük karşıtıyım hiçde öyle büyütülcek bir yer değil
google'dan aratın yani daha küfürsüz aynı şeyler ve daha fazlası çıkacaktır zaten yorum yapıyorlar genelde bkz. çok kayda değer yorum aman aman.
Savunan kişilerde boşa savunmasınlar asosyallik ve bilgizliği maske takıp bilgelik gibi göstermek savunuryorsanız onlardan farkınız yok demek zaten ne diyeyim çıkın biraz sosyal olun.Ekşi sözlükten uzak durun.Yazar olmayı hayal edenlere inanamıyorum zaten seviye atlamak değil düşmek ya çok kalitesiz bir ortam olmaya başladı zaten bu küfürler vs. fena halde yerlere düşürüyor sitenin kalitesini.

12.04.2007 20:32:39
Bu arada şarkının klibini izledikten sonra mutlaka Ölüler Ülkesi filmini izleyin! Mutlaka diyorum kesin izleyin o filmlden bir sahne gibi klip yaa.Röportajlardada diyordu eski korku filmlerinden esinti.Bu ölüler ülkesi yeni olan pek eski değil ama filmde zombilerin ulaşmaya çalıştıkları yer aynı bizim klipteki gibi parlak ışıldak alışveriş merkezi misali hem şirket klipte zaten alışveriş merkezinde çekildi o kadar şirket varken .Kliptede zombiler var .Ama işlevler farklı biraz ama aynı moddalar zombi zombidir işte.Baya benzerlikler var yaa sadece mvö klipte gözüküyor filmdede zombiler insanları yiyorlar gerçekten çok iğrenç basit kötü film ama benziyor belki dalga geçiyorlardı zaten demişler işte filmlerden esintiler diye.

13.04.2007 16:27:55
söylediklerinin çoğuna katılıyorum, zaten bu şarkı her şeyi açık açık anlatıyor, anlamamak imkansız. ama alıntı yaptığım bölüme ben kendi adıma katılmıyorum. çünkü, bu bölümle ilgili bir yazı okumuştum şimdi yazıyı aramama rağmen bulamadım, kaynak gösteremeyeceğim -malesef- ama okuduğum yazıda "maske takmadan üstüme gelmek zor muydu?" kısmını harun tekin'in ekşi sözlük yazarlarına söylediği söyleniyordu. yani, ekşi sözlükte harun tekin adına söylenmeyen kalmadı. harun abi de tepkisini, "bana ancak internet gibi ortamlardan istediğinizi söyleyebilirsiniz, orada her şey kolay, bir nick alacaksın ve başlayacaksın atıp tutmaya. ama gel de yüzüme söyle ya da açık açık söyle! kimsin nesin... internet üzerinden her şey basit geliyor tabi..." demeye çalışmış (bence)...okuduğum yazı bir mvö röportajı mıydı yoksa bir köşe yazarının yazdıkları mıydı ona da emin değilim. yani bu dediğimi mvö açıklamış değil, köşe yazarı böyle düşünmüş de olabilir. çok önceleri okumuştum hiç hatırlayamıyorum ama bu ekşi sözlük'e yazıldığı fikri bana da çok mantıklı geldi. Smiley her neyse, kaynak gösteremedim ama "bireysellikten levent kırcalığa" aldı 2 bölümlük bir yazı dizisi vardı yanlış hatırlamıyorsam. orda mvö-ekşi sözlük ile alakalı bir çok şey vardı. bilmiyorum, belki hata bendedir ama ben o bölümün bunu anlattığını hatırlıyorum. şirket gibi kapitalizm karşıtı bir şarkıda böyle bölüm ne alaka derseniz, sizin de dediğiniz gibi bir şarkı bir tek şeyi anlatmak zorunda değil Wink umarım yanılmıyorumdur. zaten şarkının o bölümü uyuyor söylediklerime. belki de iki anlamı vardır. hem ekşi sözlük'e gönderme vardır hem de hüseyin'in söylediklerine. bir cümleye birden fazla anlam yüklemek mor ve ötesi için zor almasa gerek. alıştık artık buna Roll Eyes

evet pelin bahsettiğin konuyla ilgili bende okudum ama ne şanssızlıktır ki hatırlamıyorum aynen dediğin gibi bu nick arkasına saklanmakla ilgili bir şeydi aynen şarkıda geçen kısımla ilişkilendirilmiş

ULTraCAN 14.04.2007 16:34:30
hiç beğenmedim

aci 20.04.2007 08:59:29
yine güzel bir mvö şarkısı'şirket'.özellikle de bu mesajları okuduktan sonra daha iyi anladım şarkının içeriğini..teşekkürler Wink

dewilofdeath 20.04.2007 19:21:43
süper süper

evrim 20.04.2007 19:59:44
 grubun amaçlarını taşıyabilen oldukça düzgün bir şarkı.klibi de hoştu anlatılmak istenenler oldukça orjinal biçimde aktarılmıştı.

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [ 10 ] 11 12 13 14 15

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468