|
||
evet zaten yükü karşındakine atmak gibi bişey düşünüyosan da bencilsin o zaman...bunu düşünmesen bencil olmayan o %1lik kısma girebilirdinnn
|
||
|
||
bence hiç bencil görünmeyen bi insan da bile bencillik vardır...şöyle bi örnek vereyim yanyana oturan iki yakın arkadaşa:"içinizden birine kötü bi haberim var" derseniz ikisi de içlerinden o kişinin kendisi olmaması için %100 dua edeceklerdir.... işte BENCİLİZ!!! çünkü yaşam bunu gerektiriyo........... ![]() aslında bu yanındaki kisiye ve kendine verdigin degere gore degisir.ne biliim eger hayatından,kendinden nefret eden birine bole bisi soleseniz ustelik o kisi yanındaki kisiye herksten ck onem veriosa bu haberin kendisine olmasını isteyebilir.tamamen kisilere ve yasanmıslıklara gore degisir.belki soledigimi istisna olarak algılayablrsin ama sdce bu soru icin bu bole.. |
||
|
||
| insan her şartta kendini düşünmek zorunda zaten ve kimseninde ben bencil değilim kesinlikle diye bi'şey savunabileceğini de sanmıyorum.herkesin içinde mutlaka var ve şu durumda benciliz şu durumda bencil değiliz diye tartışmakta saçma olur çünkü en masum bi'kararımızda bile mutlaka azda olsa bencillik vardır diye düşünüyorum... | ||
|
||
bence hiç bencil görünmeyen bi insan da bile bencillik vardır...şöyle bi örnek vereyim yanyana oturan iki yakın arkadaşa:"içinizden birine kötü bi haberim var" derseniz ikisi de içlerinden o kişinin kendisi olmaması için %100 dua edeceklerdir.... işte BENCİLİZ!!! çünkü yaşam bunu gerektiriyo........... ![]() aslında bu yanındaki kisiye ve kendine verdigin degere gore degisir.ne biliim eger hayatından,kendinden nefret eden birine bole bisi soleseniz ustelik o kisi yanındaki kisiye herksten ck onem veriosa bu haberin kendisine olmasını isteyebilir.tamamen kisilere ve yasanmıslıklara gore degisir.belki soledigimi istisna olarak algılayablrsin ama sdce bu soru icin bu bole.. |
||
|
||
| her insanda ego değişir ama hiç kimse de sıfır değil. olamazda... |
||
|
||
| böyle yaratılmışız çünkü ondan..... | ||
|
||
| allah yazmış kader desemde inama...insan kaderini kendi yapar.neden böleyiz??çünkü duygularımızın yönlendirdiği yöne gidiyoruz:S | ||
|
||
bence hiç bencil görünmeyen bi insan da bile bencillik vardır...şöyle bi örnek vereyim yanyana oturan iki yakın arkadaşa:"içinizden birine kötü bi haberim var" derseniz ikisi de içlerinden o kişinin kendisi olmaması için %100 dua edeceklerdir.... işte BENCİLİZ!!! çünkü yaşam bunu gerektiriyo........... ![]() tabiki ben olmayayım diyeceksin..aksini dersen şüphelenirim yani kendimden çünkü yardım etmeyi severim,başkalarına gücüm yettiği kadar yardım eli uzatırım teselli ederim..ama kendime bunları yapamam..eğer bu yüzden bencil olacaksam sonuna kadar da bencilim yani.. |
||
|
||
| bence bir insan kendi ayaklarinin üzerinde durabilmek istiyorsa sadece kendini düsünmeli ve bencil olmali.. | ||
|
||
evet insanoğlunun yapısında olan bir duygu.sonuçta başta kendimizin iyi olmasını isteriz doğal olarak.diğer insanların mutluluğu ikinci planda gelir.eğer kendimizi değil de başkalarını hep önplanda tutarsak kendimize de zarar vermiş olabiliriz.kısacası her zaman kendimizi önplanda tutmak değil de duruma göre davranmak gerek.bazı durumlar vardır ki bencil olmayı gerçekten gerektirir.
|
||
|
||
| öncelik meselesi var arkadaşlar hayatta önce kişinin kendisi gelmelidir. bu bencillik değildir. şöyle düşünün uçurumdan düşüyorsunuz yakınlarınızla birlikte kendiniz tutunmadan başkalarını tutamazsınız. bencillik kişinin egosunda vardır bir içgüdüdür.ancak ''öncelikle'' ''bencillik'' karıştırılmamalıdır. | ||
|
||
| ben bu konuda şunu düşünüyorum insan oglunun içinde ruhunda kafasında hep bencilliklik egoistlik var bunuda engellemek çok zor gibi gözüküyor. | ||
|
||
| ben bencil değilim..aksine kendimden çok karşımdaki insanı düşünürüm,bu her kim olursa olsun | ||
|
||
ben bencil değilim..aksine kendimden çok karşımdaki insanı düşünürüm,bu her kim olursa olsun bende aynı şekilde öyle ama inan bana o kadar egoist ve bencil insanlar varki anlatamam.
|
||
|
||
ben bencil değilim..aksine kendimden çok karşımdaki insanı düşünürüm,bu her kim olursa olsun bende aynı şekilde öyle ama inan bana o kadar egoist ve bencil insanlar varki anlatamam. ,ama onlarla yaşamak zorundayım maalesef ,ama çok kötü birşey bencil olmak..hep ben ,,hep ben....
|
||