|
||
| felsefe düşünmektir,detaydır,arayıştır | ||
|
||
| varoluşu sorgulama gücüne felsefe denir en nesnel ifadeler bu şekilde ifade edilir | ||
|
||
sorgulanmamış yaşam yaşanmaya degmez lafından bence felsefe düşünmek ve bulmaktır
|
||
|
||
| Düşünme üzerine düşünmedir. | ||
|
||
| bu konu hakkında yorum yapmayacagım çünkü grup vitaminin bir şarkısı var ismail diye benimde adım ismail o şarkıda ismail felsefe yapma dedigi için uzak kalıcam ben. | ||
|
||
Sorulan sorulara cevap vermedir
|
||
|
||
bu konu hakkında yorum yapmayacagım çünkü grup vitaminin bir şarkısı var ismail diye benimde adım ismail o şarkıda ismail felsefe yapma dedigi için uzak kalıcam ben. çok güzel bir yaklaşım , banada uzak bir bilim sorulardan yön bulan bir bilim benim hayatımda yeterince sorun var zaten extradan evrenin var oluş sebebini çözmeye falan kalkarsam işin içinden çıkamam
|
||
|
||
| Felsefe normal gibi görünen her olaydan bir problem bulabilme eleştirisel düşünebilme varlığı ve var olmayı anlayabilmedir. Günlük uğraşlardan sıyrılıp 'Nedir?' sorusunu sorabilmektir. Felsefe yolda olmadır..... |
||
|
||
| FELSEFE NEDİR? Bizim Temel Çin'e gitmiş. ordakilere sormuş : "haçen nedir bu felsefe?" ermişlerden biri cevaplamış: - senin akvaryumun varmı? temel: evet vardur -o zaman sen hayvanları seviyorsun -evet -o zaman sen canlıları da seviyorsun. -eveet -o zaman sen insanları da seviyorsun -eveeeet -o zaman sen kadınları da seviyorsun -evet da -o zaman sen i. degilsin temel felsefeyi anladıgını söyler ve trabzona döner. orda temele bütün köy ahalisi sorarlar: naptun sen bu çinde temel? -felsefeyi ögrendim. -nedur bu da? -pakun sizin akvaryumunuz var midur? -yook ve temelde : "o zaman hepiniz i.siniz " der
|
||
|
||
manyak fıkra yaa tipik bir temel vakasıfelsefeyi çok severim iyi de yaparım
|
||
|
||
| felsefe yaşamın her köşesinde yaşamaktır | ||
|
||
| bence felsefe hayatı cayır cayır yasayıp yasadıgının bile farkında olmamaktır. | ||
|
||
| Felsefe:Birşeyleri eleyerek gözden geçirerek yargılarını belli bir seviyeye getirerek o kavramlar üzerinde çalışmalarda bulunarak farklı görüşler ortaya çıkarmaktır..insanda merak duygusu olmasaydı felsefe olmazdı diye düşünüyorum..felsefe insanın insanlığını yargılama ve sorgulama bilgisidir | ||
|
||
| hayatının her anında bişeyle yaşadığını hissediyorsan felsefeyle yaşıyosun demektir. | ||
|
||
| sizin hayat felsefeniz nedir?? | ||