|
||
| bende diger insanlar için aynı yakıştırmaları yapıyorum. bu görünenler gerçek olamaz . nasıl yapabiliyorlar diye. |
||
|
||
| saçma ! :S | ||
|
||
aramda hiçbir fark olmaan bişeye neden tapayım ki.ayrıca oda tuwalete gittiğinde bişeyler çıkarıo
|
||
|
||
| adı üstünde ''insana tapma'' diyor. tapanda tapınsın dursun bakam nolcak sonunda
|
||
|
||
| DEGISIK | ||
|
||
ya saçmalık otesi insana tapmak die bişey olmaz olamaz sn seninle eşit olan birine nasıl taparsın eğer taptıın insan olağan üstüyse ben de olağan üstüyüm geçenlerde bi arki anlattı bi çocuk şebo ya tapıyomus yok ,bole bi saçmalık daha gormedim bn ![]() nese uzatırsam sıkılırsınız kesicem yarıdaa ![]() |
||
|
||
| İnsana tapmak kadar manasız birşey olamaz herhalde.Hem vasıf olarakta farklı olmak gerekmez mi taptığın şeyle aranda...Yoksa nasıl medet umup yardım isteyeceksin.. | ||
|
||
| bişeye inanmak ve tapmak ne kadar saçma gelse de sonuçta tapan bilinçaltında çok değerli bişey. Hiç kimsenin neye inandığına ve taptığına söz söylemeye hakkımız olamaz. | ||
|
||
| ben hiç bişeye tapmıyorum şahsen..dünya böyle daha güzel:) | ||
|
||
bence çok saçma bişey.ulaşabileceğin herhangi bişeye de tapılmaz ki.
|
||
|
||
gunumuz tıkı tankı genclıgı 'ağyyyyyy tapıyorum ona ' olarak kullanıyor. tapmam kardeşim kimseye
|
||
|
||
kula kulluk etmek bence çok saçma. kesinlikle aklı başında birinin düşüncesi olamaz sanırım senle aynı vasıflarda olan biri nasıl senin tanrın olur ![]()
|
||
|
||
| tapma kelimesi yanlış seçilmemiş mi insan bence başka bir şeye tapar ama kulluk etmez tapmak daha farklı bir anlamda bence.... | ||
|
||
tapma kelimesi yanlış seçilmemiş mi insan bence başka bir şeye tapar ama kulluk etmez tapmak daha farklı bir anlamda bence.... bence birine tapan, ona kulluk etmeyide göze almış demektir.
|
||
|
||
ben hiç bişeye tapmıyorum şahsen..dünya böyle daha güzel:) Bence de katılıyorum.Ama burada anladığım kadarıyla tapmadan kasıt insanların tanrıya tapması şeklinde ve sonucunda ibadete ve itaat eylemlerine kadar varan tapma anlamında değil.Demek istediğim tapma insanın tanrıya tapması şeklinde değil.Burada anlatılmak istenen insani duyguların içgüdülerinin gelliştirilmesi ve yüceltilmesi (burada biraz satanist felsefeye de kayıyor anladığım kadarıyla).Ama burada satanizmden farkı salt birey olarak düşünmek yerine toplumun geneli olarak düşünmektir.İnsani derken salt bir bireyin onun insani duygularına tapmak değil toplum olarak o duygulara içgüdülere tapınılması anlamını çıkardım ben.Komünizm ve sosyalist felsefelerde toplum menfaatleri için hareket edilmesi gibi.Tapmadan kasıt budur ve bence mantıklıdır.Umarım doğru anlamışımdır metni.
|
||