|
||
| insana tapma, Auguste Comte nin işi. adamın berbat bi hayatı varmış. kendini çok önemli bi insan zannediyomuş ve herkesin ona saygı göstermesini ummuş. ama hayatı fakirlikler ve mutsuzluklar içinde geçmiş. çok zeki biri olduğu için felsefeden kendini alıkoyamamış ve zihnini de düşünmekten. Ayrıca kocasına itaat etmeyi bilmeyen bir kadınla evlenmiş. Bu sebeplerden dolayı delirmiş ve intihara girişmiş ama kurtarılmış. Akıl hastalığından kurtulmuş. Sonra başka bi kadınla birlikte olmuş ve ona aşık olmuş ama bir yıl sonra kadın ölmüş. ve Comte, zaten bi kaç tahtası eksik olduğu için kadın öldükten sonra onun için her gün ibadet seansları düzenlemeye başlamış. Yani kadına tapmış. Ve Rus çarı ile Osmanlı sadrazamına da mektup yazıp, insanlık dinini kabul etmelerini istemiş. Bu dinde onunla birlikte geçirdiği güzel günler, ibadet ve bayram günleri kabul edilmiş. falan filan. kafayı yemiş zeki bir adamın geliştirdiği bir paranoyadan başka bir şey değil yani bu insana tapma meselesi. | ||
|
||
kafayı yemiş zeki bir adamın geliştirdiği bir paranoyadan başka bir şey değil yani bu insana tapma meselesi. ÇOK DOĞRU
|
||
|
||
| Allah herkesi eşit yaratmıştır.bu tamamen kişilik bozukluğudur.bence. | ||
|
||
Birkere senden daha yüce bir tarafı yok ki...nihayeti insan. neyinden medet umuyorsun.
|
||
|
||
Birkere senden daha yüce bir tarafı yok ki...nihayeti insan. evet ya bence de neyinden medet umuyorsun.
|
||
|
||
| kesinlikle psikolojik bi bozukluk | ||
|
||
| sacmalik ama böyleside var dünyada | ||
|
||
Çok saçma birşey yaa insan niye tapsın ki başka bir insana o da bir insan sonuçta saçmalıkk
|
||
|
||
insana tapma kendi içindeki huzursuzluktan ibarettir. Bir boşluk yaşarsın kendi içinde. Çıkış yolu ararsın fakat bulamazsın. Kapatın gözlerinizi düşünün sizinki sadece sevmekten öte geçemez tapıyorum zannedersiniz ama sadece seversiniz... değilmi? tamamen katılıyorum
? ![]() |
||
|
||
| tanrıdan daha güçsüz bir varlığa taparsan onu tanrıyla bir tutmuş gibi birşey olur.. bunu da zaten aklı başında insan yapmaz diye düşünüyorum | ||
|
||
| günümüzde bile haken devam etmekte çok saçma oldugunu düşünüyorum... | ||
|
||
| ılgınc hıyakesı var ama cok sacma yanı nasıl olur da ınsan kendı gıbı ınsana tapar??yanı o tapılan ınsanlarında payı var bunda bence..! | ||
|
||
insana tapma, Auguste Comte nin işi. adamın berbat bi hayatı varmış. kendini çok önemli bi insan zannediyomuş ve herkesin ona saygı göstermesini ummuş. ama hayatı fakirlikler ve mutsuzluklar içinde geçmiş. çok zeki biri olduğu için felsefeden kendini alıkoyamamış ve zihnini de düşünmekten. Ayrıca kocasına itaat etmeyi bilmeyen bir kadınla evlenmiş. Bu sebeplerden dolayı delirmiş ve intihara girişmiş ama kurtarılmış. Akıl hastalığından kurtulmuş. Sonra başka bi kadınla birlikte olmuş ve ona aşık olmuş ama bir yıl sonra kadın ölmüş. ve Comte, zaten bi kaç tahtası eksik olduğu için kadın öldükten sonra onun için her gün ibadet seansları düzenlemeye başlamış. Yani kadına tapmış. Ve Rus çarı ile Osmanlı sadrazamına da mektup yazıp, insanlık dinini kabul etmelerini istemiş. Bu dinde onunla birlikte geçirdiği güzel günler, ibadet ve bayram günleri kabul edilmiş. falan filan. kafayı yemiş zeki bir adamın geliştirdiği bir paranoyadan başka bir şey değil yani bu insana tapma meselesi. bunu K dergisinde vermişlerdii ve ben de aynen böyle düşünmüştümm tamamenn paranoyaa çok çok saçma birşey ama sevmiş bi kere aşkın gözü kör durumları galiba
|
||
|
||
tapcak başka şey kalmadı da
|
||