mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Sonsuzluk

Sayfa: [ 1 ] 2 3

yuxexes 23.03.2007 17:39:27
Sonsuzluk her ne kadar popüler düşüncede bitmeyen, zamansız ve zamanla tanımlansa da; bir çok kişi zamanın dışında bir zamansızlık varoluşu olarak tanımlanmıştır. Bir çok sonsuzluk tanımı mevcuttur, bunlardan en belirgin olanı Aristo'nun maddenin, hareketin ve zamanın sonsuza dek varolduğunu önermesidir.

Acaba yaratılan bir şey sonsuz olabilir mi? Olur derseniz iki tanrınız olur. Eğer olmaz derseniz size sayıları gösteririm. Sayıların sonu yoktur.

Eğer ateist değilseniz öbür dünya kavramına inanıyorsunuzdur ve öbür dünyanın sonsuzluğuna. Sonu olmayan bir şey olabilir mi?

giyotin 24.03.2007 09:01:34
insan beyni de tıpkı bilgisayarlar gibidir.Allah,insana, tıpkı insanın bilgisayarlara yüklediği birtakım formlar gibi formlar yüklemiştir.insan beyni bir yere kadar ulaşabilir.sonsuzluk kavramı insan beyninde karşılığı olmayan kavramlardan bir tanesidir.sınav bunu gerektirir.ben bi şeyi seni sınamak için saklasam daha sonra da o şeyin yerini söylesem, seni sınamış olamam.felsefeye gelince:felsefe ve felsefeciler sırf birbirlerinin hatalarını bulup, bu hataların üzerine de yeni hatalar eklerler...felsefecilerin aklı REHBERSİZ dir.bu yüzden doğruya ne kadar yaklaşırlarsa yaklaşsınlar,doğruyu bulamıyorlar....
BAKIN BİR ÖRNEK:
19.ASIRda Rembo adında bir filozof mücerret fikri o kadar ilerletmişti ki, ilahi azameti her noktada görür olmuştu.''en küçük bir teşbih yaparsam çıldıracağım, o hale geldim'' diye bir notu vardır.ve bırakır edebiyatı, bir çoğrafya cemiyetine aza olur ve afrika'ya  geçer.bir tek mecaz kelime, teşbih,istiare kullanmadan kuru kuru raporlar verir.''güneş battı,yağmur yağdı,şu oldu, bu oldu.''gibi.....ve sonra otuzsekiz yaşlarında bir hastalığa tutularak Marsilya'da ölür.ölürken son sözü şudur: "Allah Kerim..." aynen böyle... zira Afrika'da araplarla teması olmuş,bu kadarını öğrenmiş...bütün bir hayatın Rembo'ya verdiği his şudur:"var" burada değil...burası bir olanın işareti; ama o burada değil...
GELELİM PASKAL'A:
aklı,kendi kendisini tahrip noktasına dek götüren, her şeyi ruhi seziş melekesine bağlayan, fakat "peygamber rehberliğinden yoksun olduğu için" gerçeğe ulaşamayan,ve beyninde kocaman bir urla ölen Paskal, o kadar yaklaştığı gerçeğe ulaşamamış,çünkü din menbaını bulamamış olarak, akıl biçareliğinin  acıklı bir örneği olmuştur...

yeterrartık 13.05.2007 11:44:47
korkutuyor..

emoistbiso 19.05.2007 16:10:33
dipsiz kuyu...
bende korkuyorum korkmaktan...
sonu olmayan birşey...
fena...

caansuu 23.05.2007 20:27:53
çok güzel bir konu ama konu karmaşık bunlar için özel bir bilgi gerekir gerçekten çok kafa karıştırıcı ve düşündürücü

mvosbgdb 06.09.2007 21:16:44
ben bizim boyutumuzda sonsuzluğun olduğuna inanmıyorum. yani eğer evrenin bi gün büyük bi afetle son bulucağını düşünürsek ve evrendeki her şeyin birbiriyle aynı sistemde çalıştığını da biliyosak, her şey bi sona ericektir demekki. sayılara gelince, sayılar ne için vardır? saymak için. neyi saymak için? varlığı. varlığın sonu olduğuna göre neden sayıların olmasın.

bir_derdim_var 06.09.2007 21:23:19
ben öbür dünya diye tabir ettiğimiz yerde sonsuzluk olduğuna inanıyorum..
çünkü aslında herşey bilindiği gibi değil tabiki sonsuzluk diye bir şey var..

tostos 07.09.2007 09:24:47
ben bizim boyutumuzda sonsuzluğun olduğuna inanmıyorum. yani eğer evrenin bi gün büyük bi afetle son bulucağını düşünürsek ve evrendeki her şeyin birbiriyle aynı sistemde çalıştığını da biliyosak, her şey bi sona ericektir demekki. sayılara gelince, sayılar ne için vardır? saymak için. neyi saymak için? varlığı. varlığın sonu olduğuna göre neden sayıların olmasın.
ben de katılıyorum.Sonuç olarak sonsuzluk bize göre tabiri sonuna ulaşamadığımızdan sonsuz diyoruz.Oysa sonsuz diye bir şey olduğuna inanmıyorum.Öyle olsaydı uzaya sonsuz diyoruz ama bir yandan da uzayında sonu var demektende kendimizi alamıyoruz.

maynak 07.09.2007 09:30:36
sonsuzluk sonsuzluk güzeldir yaa

cansu0002 07.09.2007 09:38:43

zekice... katılıyorum bence de sonsuzluk diye birşey yoktur elbet herşeyin sonu vardır olacaktır da...

büşra deniz akıncı 07.09.2007 16:18:53
Sonsuzluk bence de yok en azından evren için o bahsedilen ikinci boyut da yani öbür tarafta zaman kavramı diye bir şey yok zaten saat gün ay yıl diye bir kavram yok  o sadece bu aleme ait bir özellik

derin miray 16.09.2007 16:06:28
sonsuzluk.. başı ve sonu olmayan derin bir boşluktur..

seboist_se 16.09.2007 16:15:06
sonsuzluk güzel bişi keşke olsa:D

* Nevermind(!) 20.09.2007 10:00:46
insan düşüncesinin yetmediği bir olgu.. düşünüp düşünüp cevap bulamadığı ama sürekli merak ettiği ...aslında güzel bir şey sonsuzlukk..bizimde sonumuz olmasa...

derin miray 23.11.2007 20:55:42
bilinç altımızın kapsadığı yerdir sonuzluk............

Sayfa: [ 1 ] 2 3