|
||
sonsuzluk inançsız kişilerin boğulduğu ve yanıldığı bir hologramdır bence ![]() herşeyin bir varoluş amacı vardır , sonsuz gibi görünen gök yüzünün bile |
||
|
||
| Sonsuz fikri kavranması zor bir fikir gibi görünür, çünkü ilk bakışta bütün insani deneyimlerin ötesindedir. İnsan aklı sonlu düşüncelerde dile getirilen sonlu şeyleri ele almaya alışmıştır. Her şeyin bir başlangıcı ve sonu olduğu düşüncesi alışılmış bir düşüncedir. Fakat alışılmış olan mutlaka doğru değildir. Matematiksel düşünce tarihi bu konuda son derece öğretici bazı derslerle doludur. En azından Avrupa’daki matematikçiler, uzun süre sonsuzluk kavramını zihinlerden uzaklaştırmaya çalıştılar. Bu uğraşların nedeni yeterince açıktır. Sonsuzluğu kavramsallaştırmanın açık zorluğundan başka, saf matematiksel terimlerle sonsuzluk bir çelişki içerir. Matematik belirli büyüklükleri ele alır. Sonsuzluk ise doğası gereği sayılamaz ya da ölçülemez. Bunun anlamı, ikisi arasında gerçek bir çatışma olduğudur. Bundan ötürü antik Yunanın büyük matematikçileri sonsuzluktan vebadan kaçar gibi kaçmışlardır. Buna rağmen insanoğlu felsefenin başlangıcından beri sonsuzluk hakkında spekülasyonlarda bulunmuştur | ||
|
||
| yaf sorma sonsuzluğu düşününce beynim gidecekmiş gibi oluyor düşünsenize hiç sonu olmayan bişey cok ürkütücü | ||
|
||
| sonsuzluk yoktur ama kati bir son kesinlikle vardır. | ||
|
||
| ya bence yoktur..yada olmamalı..çünkü bişeyin sonu olmazsa o şey biraz sıkıcı olmaz mı??ne biliyim yaşa yaşa ama hala ölme..sürekli aynı şey..sıkılır insan .. | ||
|
||
| aklımız alamadığı için yoktur diyoruz... | ||
|
||
| var ölünce görücez | ||
|
||
| Sonsuzluk görülmez çünkü sonsuzdur........ | ||
|
||
o kadar da ilginç olmasa gerek
|
||
|
||
| elbette var mesela yanda görüyorsunuz onu ∞ | ||
|
||
düşününce insanın kafası çok karışıyor ![]() |
||
|
||
| olduğuna inanmıyorum ya da öyle istiyorum bilmiyorum. | ||
|
||
| bir insan öldükten sonra tekrar dirilişe inanıyorsa sonsuzluğunu kabul etmiş demektir... | ||
|
||
| düşünmesi korkutucu bi'şey. | ||
|
||
sonsuzluk önümdeydi hep..ama gidemedim senden uzağa..!
|
||