mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Sonsuzluk

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

verrückt* 13.04.2008 15:54:45
her şeyin bir sonu olmalı  Huh

gözdeniz 16.04.2008 20:40:41
kesinlikle inanıyorum..dini inancıma sıkı sıkı sarılan bir insan değilim ama ölümden sonra sonsuzluk olduğunu biliyorum ve bu nedenle de ölümden korkmuyorum..

DünyaYalanSöylüyor 27.04.2008 12:40:47
evet kesinlikle vardir, ya da hayir yoktur diye bir sey diyemem ama ben sonsuzlugun olduguna inanmiyorum. belkide inanmak istemiyorum..biraz düsünmem lazim.

+++KoRn+++ 30.04.2008 18:28:18
Sonsuzluk ulaşabildiğim son noktadır. Ya da bir türlü ulaşmaya çalışıp, her defasında yeni şeylerle karşılaşarak başa döndüğüm, bu yüzden de aklımın almadığı, kalbimin hissetmediği, içimdeki sesin buna bir türlü bir cevap bulamadığı, düşününce ve daha derinlere inince sonunu bir türlü getiremedğim özgürlüktür.
He bu arada sonsuzluğa inanırım, mesela sayılar ucu sonu belli mi değil ne kadar sayabilirsen. Bu da öyle işte. Bence sonsuzluk vardır ben tamamen inanıyorum.

E.Ü 06.05.2008 14:48:56
Eğer bu dünyadan sonra obür taraf diye tabir ettiğimiz yere inanıyorsak sonsuzluk vardır.Ürkütücü gelebilir belki ama ben inanıyorum.

hayalperest 06.05.2008 20:30:00
sonsuzluk biraz göreceli gibi sanki, hayalleri olmayan biri için sıkıcı veya ürkütücü; ya da planları/umutları olanlar için tam aksi.. ama sonuç olarak kabul edilebilir gibi, ispatları yer yer dinde, düşüncede, hatta -sevmesem de kabullenmeliyim ki- matematikte.. Smiley

bad_dream 12.05.2008 15:09:15
dünyanın enidne sonunda gücünün tünekeneceği ve kıyamet denilen şeyin gerçekleşeceği kesin öbür taraf diye tabir edilen yere gidiliyorsa ordada ölüm yoksa sonsuzluk vardır eğer varsa sonsuzluk diye bir kavram yoktur...

silverknsy 13.06.2008 17:29:52
sonsuzluğu düşenemiyorum çook ilginç ve korkutucu ama inanıyorum

smiley000 13.06.2008 17:31:31
ben sonsuzluga inanmıyorum çünkü mutlaka herşeyin bi sonu var
katılıyorum...

umutij 14.06.2008 08:41:02
ben bu konuyu okudum diye kendimi uçmuş gibi hissettim..........sanki uzay boşluğuna beni bırakmışlar ve gidiyorum.........yıldızlar oturmuş sohbet ediyorlar........nasıl biz onları izliyorsak onlarda bizi izliyor..........onlar için hepimiz birer yıldızız

seliiin 16.06.2008 17:44:55
ben ateist değilim sonsuzluk bence de biz öldükten sonra bi daha dirilince yaşayacağımız şeydir  Wink

PurpLe_aNd_BLack 19.06.2008 19:24:15
bir yanım var diyo sonsuzluk bir yanım ise aklım almıyo diyo bende anlamadım  Grin

esramcr 02.08.2008 22:31:07
Acaba yaratılan bir şey sonsuz olabilir mi? Olur derseniz iki tanrınız olur. Eğer olmaz derseniz size sayıları gösteririm. Sayıların sonu yoktur.
her sonsuz olan şey Tanrı olmaz...
sonsuzluk bence zaman ve yer kavramının olmamasıdır

burakpurple 04.08.2008 07:15:17
Acaba yaratılan bir şey sonsuz olabilir mi? Olur derseniz iki tanrınız olur. Eğer olmaz derseniz size sayıları gösteririm. Sayıların sonu yoktur.
her sonsuz olan şey Tanrı olmaz...
sonsuzluk bence zaman ve yer kavramının olmamasıdır
Allahın sıfatları hakkında pek bilgim yok ama örnek verecek olursak; sonsuz da onun sıfatlarından birisi olabilir.peki Tanrı olmak sadece sonsuz olmakmıdır.Tanrı olmak nedir daha doğrusu?Allah aklınıza gelebiliecek her yönden Tanrı olma özelliğini bulundurur.Sadece görünüş yada bir özelliği onu tanrı yapmaz.Yani farz edelimki, bir cisim var ve boyu Allahtan büyük, bu o cismi tanrı yaparmı?Bence yapmaz.Çünkü Tanrı olmak  sadece tek bir yönde değildir.Umarım anlatabildim.Hem Allah hem de Tanrıyı kullanmamın bir sebebide var.Onu da merak eden olursa özel mesaj atsın.

silverknsy 04.08.2008 07:34:45
eğer sonsuzluk olsaydı o zaman bir geçmişimiz olamazdı ama su heralde sonsuzlukta hapsolmuş bir varlık

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4