mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Sonsuzluk

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]

mErViŞ 04.08.2008 07:38:08
çok güzel bir konu ama konu karmaşık bunlar için özel bir bilgi gerekir gerçekten çok kafa karıştırıcı ve düşündürücü

aynı fikirdeyiz valla bunlar çok karmaşık Huh

delinin delisi 12.08.2008 11:11:30
öldükten sonra sonsuzluk varsa ben istemiyorum sonsuza kadar yaşamak..çoookk sıkıcı..nasıl olucak bakalım merak ediyorum  cidden..öteki tarafa gidince görürüm artık nasılmış Grin

ayıp_olmaz_mı 17.08.2008 17:48:49
off sonsuzluk deyince oturup spnsuzluğu düşününce oldukça kafam karışıyor.. başı da yok sonu da.. beyin bunu algılamaya yetmez diye düşünüyorum.. herşeyin de bir sonu var belki.. bir de başı var ama biz bilmiyoruz..

esramcr 17.08.2008 18:01:33
Acaba yaratılan bir şey sonsuz olabilir mi? Olur derseniz iki tanrınız olur. Eğer olmaz derseniz size sayıları gösteririm. Sayıların sonu yoktur.
her sonsuz olan şey Tanrı olmaz...
sonsuzluk bence zaman ve yer kavramının olmamasıdır
Allahın sıfatları hakkında pek bilgim yok ama örnek verecek olursak; sonsuz da onun sıfatlarından birisi olabilir.peki Tanrı olmak sadece sonsuz olmakmıdır.Tanrı olmak nedir daha doğrusu?Allah aklınıza gelebiliecek her yönden Tanrı olma özelliğini bulundurur.Sadece görünüş yada bir özelliği onu tanrı yapmaz.Yani farz edelimki, bir cisim var ve boyu Allahtan büyük, bu o cismi tanrı yaparmı?Bence yapmaz.Çünkü Tanrı olmak  sadece tek bir yönde değildir.Umarım anlatabildim.Hem Allah hem de Tanrıyı kullanmamın bir sebebide var.Onu da merak eden olursa özel mesaj atsın.
boyu Allah tan büyük cisim olmaz ve bu onu tanrı yaparmı diye soramayız bu yüzden..

Mısra__Lost 17.08.2008 18:09:39
sonsuzluğu düşününce benimde kafam karışıo mesela uzayın sonsuzluğunu süşününce sonra öldükten sonra ki sonsuzluğu düşününce çok kafa karıştırıcı gerçekten Huh

çorap 21.08.2008 19:43:38
sonsuzluk ölüm ve ötesidir.

delii 02.09.2008 12:35:01
sonsuzluk ölüm ve ötesidir.
eevet bende sonsuzlugun orda olduguna ınanıyorum...

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]