|
||
Pff... Abi bu gözlerle ve beyinle alaakalı birşey, insanın beyninin çalışabilme kapasitesi... Felsefeye de neyi sokacaklarını şaşırdılar...
|
||
|
||
| gerçekten güzel birşey bu resim hayat gibi insanlardan uzaklaştıkça gerçek yüzleri gözüküyo | ||
|
||
o neydi ya kızgın olandan korktum ben bi de değişiyo yerleri iyice huylandım
|
||
|
||
| felsefeye de bunu karıştırmak bence de öh artık dedirtti yani. | ||
|
||
| aslında o resim evet biraz yanıltıcı ama dikkatli bakınca anlaşılıyor güzel örnek benim aklımda birkaç bişey var ama biraz saçmalar... | ||
|
||
| böyle bir şeyin olması açıkçası beni pek şaşırtmadı çünkü hiçbir şey yoktur olsa da bilemem bilsem de anlatamam... | ||
|
||
| illüzyon resimlerinde en yaygın olanı bu ve daha buna benzer birçok örnek var.. ama dikkat ettim hep resimle ilgili yorum yapılmış yani resmin koyma nedeni önyargılı olmamız resim de örnek olarak konulmuş neyse fazla dağıtmayayım konuyu.. bence bir şeyin iç yüzünü görmeden yorum yapmamalıyız önyargı gerçekten kötü birşey bunu çok yaşadığım için iyi biliyorum nasıl kötü izler bıraktığını.. |
||
|
||
gerçekten çok ilginç paylaştığın için teşekkür ederiz
|
||
|
||
| bende de buna benzer bir resim var bi kadın kurukafaya dönüşüyordu | ||
|
||
| çok değişik bir şey ya. ama güzelmiş sağol | ||
|
||
| rene magritte'nin artık klişeleşmiş ünlü pipo resmini anımsıyor musunuz?altında 'ceci n'est pas une pipe' yazar.yani ^'bu bi pipo değildir'.ama resimdeki neredeyse fotoğraf gerçekçiliğinde yapılmış bir pipodur.ama ressam 'diiiiil' diyor.ne demek istiyor usta magretitte? bu bir pipo deiği, piponun resmi diyor. bu bir resim...gördüğün gördüğünü zannettiğin şey olmayabilir.biraz düşün. (alıntıdır). ayrıca isteyenler kaosa bakablirler ilişkisi vardır |
||
|
||
öncelikle örneğin için teşekürler ama söyladiğin resimler için doğru ama genllikle(genelden bahsediyorum) gerçek hayatta olayları bizzat görürken "keşke gerçek olmasaydı" diyoruz bu iki durumda seceneğimiz kendimize kalıyor bence(biraz uzaklaştıysam affet)
|
||
|
||
Evet gercekten ilgiç bir resimmiş!! Sanırım algıyla ilgili bir durum.Evet her gördüğümüz gerçek olmayabiliyor.Öyleyse biz gördüklerimizi biraz daha dikkatli inceleyelim bu mudur?Ama eğer böyle yaparsak bu sefer de her gördüğümüzden şüphelenmeye başlamaz mıyız?Benim kafam karıştı biraz:)
|
||
|
||
ovvv çok ilginç teşekkürlerrr...
|
||
|
||
| Sasirmadm, gÖz insanin en cok yanilan duyu organidir. Bunun gibi bir sürü Örnek var.. tesekkürler.. | ||