mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Tv-Radyo

Konu: Hatırla Sevgili

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [ 11 ] 12 13 14 15 16 17 18 19

zencefil.mof 05.04.2008 10:43:12
dün süperdi dizi..harun çıktı ya çok sevindimm Smiley
dizinin başına bittim yaa süleyman demireli gösterdiler ya orası hoşuma gitti valla Smiley
bence de ali ile rüya araında birşeyler olacak gibi Smiley

bad_dream 05.04.2008 19:26:18
süleyman hep başbakan Grin Grin
harikaydı ya...

Man on the Moon 05.04.2008 21:44:26
Kıraç ın Fenerbahçe 100. Yıl Marşını arakladığını gözümüze ''1 Mayıs'' marşının orjinali ile sokmuştur.

rock_zeynap 06.04.2008 16:45:24
EN SON YAYINLANAN BÖLÜMÜNÜ İZLERKEN İÇİMDE BİR BURUKLUK OLUŞTU DENİZ GEZMİŞİN YOKLUĞUNU HİSSETTİM AMA DİZİNİN 5 YIL SONRASIDA ÇOK GÜZEL OLMUŞ HERKES ÇOK DEĞİŞMİŞ

tostos 07.04.2008 20:00:27
süleyman hep başbakan hep başbakan hep süleyman laflarını güzel söylemişler.Hoş bu kadarı bile yapılmayabilirdi

burki 07.04.2008 21:40:16
Fikret Kızılok'un Demirbaş isimli şarkısı ve klibi...

<a href="http://uk.youtube.com/watch?v=K-UGlXe2vKo" target="_blank">http://uk.youtube.com/watch?v=K-UGlXe2vKo</a>

burki 07.04.2008 21:42:12
bu şarkıyı dreamtv'de ilk izlediğimde çok hoşuma gitmişti.

klipte süleyman "Hep" derken "milliyetçi süleyman bey"in ağzına dikkat edin Grin

burki 07.04.2008 21:46:22
bu konuyu tartışabileceğimiz tek konu madem burası ben de süleyman demirel ile ilgili bir yazı koymayı istedim. bilmeyenler bu insanın neler yaptığını öğrensin...

Ergun Babahan/SABAH yazısıdır...

Tarih Demirel'i üç gencin faşist rejim tarafından katli için şahsen çırpınan eski cumhurbaşkanı ve başbakan olarak hatırlayacak...

Elinizde kan izi var Süleyman Bey

Sözler suya yazılan yazı gibidir. Söylersiniz uçar gider. Oysa belgeler hep kalır.
Onun için tarih diye bir bilim dalı vardır. Tarih size hem geçmişi anlatır, hem de sizi yargılar.

Cumhurbaşkanlarının 9'uncusunun Hürriyet'e verdiği demeci okurken bunu düşündüm.

Ne diyordu Sayın Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamıyla ilgili soru üzerine bir hatırlayalım:

"O bizim elimizde değildi, bizim işimiz değil o. O günkü hadise anarşinin başlangıcıydı. Anarşinin başlangıcında Meclis eğer o görevi yerine getirmese, askerler zaten yapacaklarını yapacaklar. Biz rejimle Meclis'i kurtarmaya çalışıyoruz. Bugün tamamen başka."

Kusura bakmayın ama yalan.

O dönemi hatırlamayan gençler için kısaca hatırlatayım. 12 Mart'ta muhtırayı yiyince memleketi değil ama kendinizi kurtarmak için iktidardan kaçtınız. Menderes'in akıbetine uğramaktan korktunuz.

Türkiye'nin üstüne açık faşist rejim geldi, çöktü.

Faşist yönetimin ilk işi, sizin meydanlarda "Bu anayasa Türkiye'ye lüks" diye bağırdığınız 1961 Anayasası'nı budamak oldu.

Demokratik hak ve özgürlüklerin aleyhine.
O rejimin onayladığı sıkıyönetim mahkemeleri, işkenceyle, baskıyla alınmış ifadelerle aydınları, gençleri hapishanelerde çürüttü.

Yine o emir-komuta zinciri altında iş yapan sıkıyönetim mahkemeleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı yargıladı.

O zamanki anayasa hükmü gereği, idam kararları Meclis'e geldi.
Tarih karşısında sorumlu olduğunuz an bu andır Sayın Demirel ve tarih önünde gerçeği söylemediğiniz an.

O Süleyman Demirel, demokratik hak ve özgürlüklerin karşısında, halkın karşısındaydı.

O Demirel askere yaranmaya çalışıyordu.
O Demirel, idamlarına ağladığını iddia ettiği Adnan Menderes'in infazının rövanşını üç gencin cenazesi üzerinden almak istiyordu.
Tarih tanıktır ki, İnönü ve Ecevit de bu memleketi, demokrasiyi en az sizin kadar düşünüyor ve seviyordu.

Ama onlar idamların engellenmesi için çalıştı.
Sizse Deniz ve arkadaşlarının asılmasının lobisini yaptınız.
Ölümün sözcülüğünü yaptınız. Demokrasiye ihanet ettiniz. Biraz dik dursaydınız, akıbetleri hakkında karar verdiğiniz gençleri koltuğunuz kadar sevseydiniz, o kararlar o Meclis'ten çıkmazdı.

Oylamada grubunuzun idama "Evet" deyip demediğini denetlemek için bir yandan ölümleri onaylamak için elini havalara kaldırdınız, bir yandan da vekillerinizin ne oy verdiğini kontrol ettiniz.
O üç ölümün kanı elinizde Sayın Demirel.

Tarih sizin için şöyle yazacak: Üç gencin faşist rejim tarafından katli için şahsen çırpınan eski cumhurbaşkanı ve başbakan.

kaygusuz 07.04.2008 21:49:36
Tarih sizin için şöyle yazacak: Üç gencin faşist rejim tarafından katli için şahsen çırpınan eski cumhurbaşkanı ve başbakan.

burki 08.04.2008 17:44:00
son yayınlanan bölümün tekrarı (8 nisan) bugün 22:20'de Atv ekranlarında...

charmed 10.04.2008 14:20:03
BÖLÜM ÖZETİ:

Bütün aile endişe içinde 1 Mayıs mitinginden bir türlü dönmeyen Rüya’yı beklemektedirler. Mitingte pek çok ölü ve yaralı vardır.

Bir süredir çocuk yapmak için tedavi olan Yasemin’in çabaları yine boşa çıkar. Ahmet’in 1 Mayıs olaylarında yaralanan öğrencisi Zeynep’e olan yakın ilgisi Yasemin’i tedirgin eder. 

Ülkücü gençler devrimciler tarafından bıçaklanarak öldürülen arkadaşlarının intikamını almaya yemin ederler. Hedef Ali’dir. Işık, Yaşar’dan ülkücüleri durdurmasını ister.

Necdet, CHP’den milletvekili adayı olarak seçimlere hazırlanmaktadır.

zafer_bergama23 10.04.2008 14:23:54
ilk defa bir diziyi takip etmediğim için pişmanım  Sad 

zencefil.mof 10.04.2008 14:35:25
çok merakk ediyorum yarın ki böLümünü bu dizi bittiğinde ne yapıcağımı düşünüyorum ya  Huh

burki 11.04.2008 16:16:06
60. bölüm fragmanı
<a href="http://uk.youtube.com/watch?v=OhKyofzjpjw" target="_blank">http://uk.youtube.com/watch?v=OhKyofzjpjw</a>

burki 11.04.2008 16:23:34
1 mayıs 1977'de 36 şehit verildi ve bunların hesabı hala sorulmadı. umarım dizide olayın perde arkasını anlatırlar. bu arada rüya ölmüyor tabiki.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [ 11 ] 12 13 14 15 16 17 18 19