|
||
| bilmediğim bir kaç olayı öğrendim dün diziyi izlerken..Benim Maraş Katliamından hiç haberim yoktu ama öğrenmiş oldum dün izlerken valla saymadığım kelime kalmamıştır.. bende şu IşıK' a gıcık oldum biraz..gül gibi Harun varken hala Yaşar'a karşı birşeyler hissediyor.. |
||
|
||
| Hatırla Sevgili Ekibi Perşembe günü saat 15:30'da Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Söyleşi'ye katılacaktır. | ||
|
||
| Dizi çok karıştı ya.Bir taraftan aşk meşk meseleleri bir taraftan alevi sünni çatışması bir taraftan solcu sağcı çatışmaları bir taraftan da solcuların kendi içlerindeki bölünmeleri.Hazirana kadar bütün bunları nasıl bitirecekler merak ediyorum.Ama dizi çok güzel gidiyor | ||
|
||
| 64. bölüm fragmanı |
||
|
||
| BÖLÜM ÖZETİ: Necdet panikle pastaneye koşar. Acaba Ela, Güzide, Lale ve Teo’ya bir şey olmuş mudur? Patlayan bombayla toz duman içindeki pastanede nefesini tutarak kızını, karısını ve diğerlerini aramaya koyulur. Rüya, Harun’un gönderdiği haberi iletmek için Emin’le birlikte Ankara’daki korsan bir gösteriye katılır. Gösteride çıkan çatışmada bir er ölünce pek çok kişiyle birlikte gözaltına alınırlar. Emin, eri öldürdüğü iddia edilen lise öğrencisi Erdal Eren’le aynı nezarettedir. Emin, olayı görmüş, eri Erdal’ın öldürmediğine inanmaktadır. Işık’la Yaşar son kez konuşurlar. Işık, Harun’u sevdiğini eski kocasına açıklar. Işık’la ilgili bütün ümitlerini kaybeden Yaşar perişandır. Işık’la, Harun’un nişanı için bütün aile Fatsa’ya gider. Sabaha karşı tanklar Fatsa’ya girer. |
||
|
||
| 65.bölüm fragmanı youtube'a Türkiye Ip adreslerinden giriş engellenmiştir. |
||
|
||
| Bu hafta erdal eren konu ediliyor arkadaşlar çok güzel mor ve ötesinin darbe şarkısında bahsettikleri var yani saygılar. | ||
|
||
| heralde Türk tarihinin en çarpıcı dizilerinden biri olacak.. özellikle de dönem dizileri açısından (hee birde Çemberimde Gül Oya vardı..) Dönem işini tam layığıyla yapıyorlar gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyorlar hatta itiraf ediyorum bir bölümde hüngür hüngür ağladım
|
||
|
||
| dün dizinin danışmanlarından deniz gezmişin arkadaşı murat yalçıner barış koçakla beraber söylesi için ilçemize geldiler. çok güzel şeyler anlattılar ancak vakitleri çok azmış o yüzden çok az kişi sorusorabildi bende o şanslılardandım 'dizinin yayınlanmakta olduğu kanalın el değiştirmesinin kendilerine olumsuz bir etki yaratıp yaratmadığını sordum' bunun üzerine murat yalçıner:dizinin yayınlandığı saatlerde kanalın 4 tirilyon gibi bir reklam parası kazandiğini söyledi... daha sonra 'denizin idam sehpasında söylediği son sözler neden söylenmedi' sorusunada kanalın izin vemediğini söyledi. |
||
|
||
Eski dönemlerde hep izlerdim,kaçırmadan..Nedense bu sene birkaç bölüm izleyebildim.Bu yüzden çok üzgünüm , çok güzel bir dizi çünkü
|
||
|
||
| Süper bir dizi ya..hayranlıkla izliyordum gerçekten..hele de o Yasemin yok mu..o kadar tatlı ki, canım benim..diziyi izlemeye onun yüzünden başlamıştım..ama bayadır hiç izleyemiyorum.. | ||
|
||
| Deniz Gezmiş in idam edildiği bölüm sırasında o diziye karşı beslediğim olumlu düşünceler doruk noktasına ulaşmıştır ne var ki ne zaman o son anı Deniz Gezmişin idam sehpasına giderken arkadaşlarına gayet metin bir şekilde ''hadi eyvallah'' demesi, o andaki aşırı duygu yüklülüğü ''Darağacında 3 fidan'' kitabıyla Denizlerin idam edildiği 72 dönemlerinin sonuna kadar o kitapla paralel gitmesi ve 68 haraketinin bütün anlamı, heyecanı, çatışmaları ve aksiyonuyla göstermesi aklıma geldiği zaman duygulanır, bir coşku seline kapılırım.Olumsuz yanlarına geldiğimiz zaman ise Denizlerden sonra nedense eski heyecanını, guygusallığını ve aksiyonunu yakalayamadığım, Denizlerden sonra ise nedense daha çok aşk meşk işlerine yöneldiğini düşündüğümden bi kaç bölümdür soğuduğumu hissettiğim ve en ilgincide son bölümlerde hep dizi oynarken altta ''Deniz yazıp bilmem kaça gönderin Denizin veda mektubu cebine gelsin'' ya da ''Deniz yazıp bilmem kaça gönderin Denizin ayrılık anının videosu cebine gelsin'' gibi Deniz Gezmiş gibi bir insanı da sermaye ye ve popülerliğe kullandıklarını düşündüğümdür.Ama şöyle bir gerçek var ki o dönemler Türkiyesini en içtenliğiyle saçının başının nası göründüğü ve manita işlerinden öte bir derdi olmayan günümüz gençliğine anlattığı için ve bu gençleri bazı ideolojileri araştırmaya teşvik ettiği için bin kere takdire şayan bir dizidir. | ||
|
||
| Evet araştırmaya ittiği doğrudur,ama üşengeç ve hazırcılığa alışmış nesil için de herşeyi yanlış anlatmaktadır.Olaylar temel olarak doğrudur ama eksik ve yanlış şeyler de göz ardı edilemeyecek derecede.Hele Denizleri diziden sonra sönecek süper kahramanlar haline getirmesi,Hatırla Sevgili izleyip solcu olduğunu zanneden insanların bu kişileri yanlış şekillerde dillerine pelesenk etmeleri,ve her sağcıyı bu faşisttir diye etiketlemeleri,dizi sayesinde! benimsediği ideolojiyle ilgili soru sorulduğunda saçmalamaları baya bir sinir bozar. Ama diziyi izler miyim,izlerim.Kaçırmadan. Ama yanlışlığı yok mu?Fazlasıyla var. Eleştiriyi de yapmak lazım. Ayrıca çevremde sağ görüşlü insanlardan dizinin fazla yanlı olduğu sesleri yükseliyor.Eksik bile anlatıldığını ve 'gerçekten' yaptıkları katliamlar başta olmak üzere diğer faaliyetlerin kendilerince haklı olduklarını düşündürten sebeplerini de merak ettiğimi söylemek istiyorum bu düşüncede olanlara. |
||
|
||
| ayy sonunda erdal eren girdi,dört gözle bekliyordum valla bide çok benzeyen birini almışlar valla |
||
|
||
ayy sonunda erdal eren girdi,dört gözle bekliyordum valla Evet cidden benziyor.Aslına benzeyen oyuncular bulma konusunda çok iyiler. bide çok benzeyen birini almışlar valla ![]() Gelecek bölüm keşke bir an önce gelse |
||