mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Tv-Radyo

Konu: Hatırla Sevgili

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [ 19 ]

derin miray 18.06.2008 19:45:30
"HATIRLA SEVGİLİ"NİN İKİNCİSİ GELİYOR

Adnan Menderes’in asılmasından 12 Eylül'e kadar süren siyasi sürecin anlatıldığı 'Hatırla Sevgili' dizisinin yenisi çekilecek. İsmi farklı olacak dizide 12 Eylül'den bugüne geçen süreç anlatılacak.

Güneri Civaoğlu’nun Şeffaf Oda programına konuk olan Hatırla Sevgili dizisinin proje tasarımcısı ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu, benzer bir çalışması daha olduğunu söyledi.

Televizyon gazetesinin aktardığı haberde Giritlioğlu, 27 Mayıs darbesiyle başlayan ve 12 Eylül dönemine kadar süren Hatırla Sevgili dizisinden sonra aynı hikayeyle değil ama 12 Eylül sabahından başlayan ve günümüze kadar gelen sürecin işleneceği bir başka projesi daha olduğunu açıkladı.

Hatırla Sevgili’nin senaristi Nilgün Öneş’in elinden çıkacak olan yeni proje için Giritlioğlu şunları söyledi:

"Adı ’Hatırla Sevgili’ olmayacak ama aynı yazarla yani Nilgün Öneş ile biz yolculuğumuzu sürdürmek istiyoruz. Nilgün bir isim buldu ben çok beğendim ama kesinleşmediği için söylemek istemiyorum. 80’deki darbe görüntüleriyle, o sabahla başlayıp, bugüne kadar gelmeyi çok istiyoruz. Çünkü daha Türkiye’ye dair anlatılacak 20 yıl var. Televizyon çok ciddi bir sorumluluk. Çünkü çok yüksek bir seyirci var sayısal olarak. Türk insanına, toprağına dair hikayeleri anlatmak bana çok önemli geliyor."

rock_zeynap 30.06.2008 15:29:08
Yeni projenin başrollerinde Okan Yalabık,Beren Saat,Murat Yıldırım,Belçim Erdoğan olacakmış.

bir ben deli 30.06.2008 15:42:09
en çok sevdiğim dizi helede ilk bölümleri Smiley zaten tarihe ışık tutması ve başrol oyuncularına olan hayranlığım hatırla sevgilinin kalitesini  benim gözümde dahada büyüttü ama malesef bitti  Sad

Mısra__Lost 15.07.2008 15:34:00
çok ağladım ya ben bu dizide Cry   ama sonu güsel bittii tarihi konularda da bilgilendirdi

fbmözge 18.07.2008 18:49:20
dizinin bitmesini hiç istemedimm :'(ama en azından artık devrimin ne olduğunu deniz gezmişin kim olduğunu biliyorum.o diziye çok şey borçluyuz aslında

fbmözge 18.07.2008 18:51:44
çok ağladım ya ben bu dizide Cry   ama sonu güsel bittii tarihi konularda da bilgilendirdi

haklısın hele deniz öldüğündee Cry :'(bide deniz gezmişlerin falan asıldığı sahne,mahirlerin öldürüldüğü sahne say say bitmiyoo

charmed 23.07.2008 09:17:52
dizinin tekrar başka bir isimle ama yine aynı olaylara anlatılması iyi mi kötü bilemedim.. seksenden sonrası daha da kötü kötü kötü olmamış mıydı? deniz'ler öldükten sonra dizi çoook hızlı bitmişti seksen darbesini anlatmamışlardı falan filan...
yine atv de olura çoooooooook fazla sansür yer! biliyorsunuzdur sabahları atv de gösteriyorlar hatırla sevgili'yi ilk defa sabah evde oldum ve uyku da tutmadı tv izleyeyim dedim denk geldiğim bölüm denizlerin asılması, deniz oturuyor avukatları ile konuşuyor ama ne konuşuyor bilinmez, "biiiibbbb aa bibbbb" orada ne demiş olabilir de sevgili ATV'MİZ (L) orayı "biiib"leme hakkına sahip neden biibb neyden korkuyor? dizinin o bölümü ilk yayınlandığında yoktu o "biiiibbb!

tostos 25.07.2008 12:11:20
evet hatta deniz gezmiş asılmaya giderken 'hadi arkadaşlar kendinize iyi bakın' gibi bir şeyler söylemişti dizide ama 'yaşasın tam bağımsız Türkiye' demiş normalde bunu bile değiştirmişler Undecided ama yine de böyle içerikli diziler cesaret ister güzel bence her ne kadar atv de yayınlanma ihtimali de olsa Undecided

derin miray 31.07.2008 22:47:24
Hatırla Sevgili'nin ekibi bu kez beyazperdede

Türkiye'nin yakın tarihinden bir kesit 'Güz Sancısı' filmiyle günümüze aktarılacak..

“Çemberimde Gül Oya”, “Hatırla Sevgili” gibi birbirinden başarılı dönem dizilerine proje tasarımını üstlenerek imzasını atan Tomris Giritlioğlu ve ekibi “Güz Sancısı” ile geçmişi yeni bir sinema filmiyle günümüze getirmeye hazırlanıyor. Tomris Giritlioğlu, 2002 yılından beri üzerinde çalıştığı bu proje ile 6 yıl aradan sonra sinema perdesine yönetmen olarak dönüyor.
Yönetmenin sinema kariyerinde hedeflediği tematik üçlemenin (Suyun Öte Yanı – Salkım Hanım’ın Taneleri ) son filmi olan Güz Sancısı’nın 2009’da vizyona girmesi planlanıyor. Son yılların en iddialı filmlerinden biri olacağına kesin gözle bakılan Güz Sancısı’nın yapımcılığını da C Yapım Filmcilik Prodüksiyon San. ve Tic. A.Ş üstlendi.
Başrollerini Beren Saat, Murat Yıldırım, Belçim Bilgin Erdoğan, Okan Yalabık, Zeliha Berksoy, Tuncel Kurtiz’in paylaştıkları, Hüseyin Avni Danyal, Engin Şenkan, İlker Aksum ve Umut Kurt’un oyunculuklarıyla katkıda bulunacakları, Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı adlı eserinden senaryolaştırılan “Güz Sancısı” nın çekimlerinin tamamı Beyoğlu ve çevresinde gerçekleştirilecektir. Beyoğlu’nun 1955 yılındaki haliyle beyazperdeye yansıtılacağı projenin çekimlerinin bir özelliği de Beyoğlu’nun doğal çekim platosu olarak belki de son kez kullanılacak olması. Öte yandan bütün çekimin Beyoğlu’nda gerçekleşmesi de bir ilk olma özelliğini taşıyor. 2 Ağustos 2008 tarihinde başlayıp 7 hafta sürmesi planlanan Beyoğlu Belediyesi’nin de katkıları ile gerçekleştirilecek olan film çekimlerinin yapılacağı mekanların araştırma, dekor, kostüm ve aksesuar çalışmaları çekim ekibi tarafından aralıksız devam ediyor.
Güz Sancısı için, başta Sn. Ahmet Misbah Demircan olmak üzere, Beyoğlu Belediyesi’nin tüm ekibi özel izin çalışmalarına büyük destek vermekte ve projenin kusursuz çekilebilmesi için büyük bir özen ve çaba göstermektedir.

TOMRİS GİRİTLİOĞLU ANLATIYOR..

Dünyanın her tarafında, en gelişmiş ülkelerde bile, ırk, renk ve din ayrımı en acımasız şekliyle sürerken, insan toplulukları arasındaki ayrım ekonominin dışında bu bağlamda değerlendirilirken Anadolu’da yüzlerce yıldır tek bir değer hakim olmuştur; “Bütün insanlar eşit yaratılmıştır. FARKLILIKLARIMIZ İNSANİDİR VE BİZİMDİR.”

Aynı toplum içerisinde farklı kültür ve inançlara sahip kişilerin hayatlarını parçalayan bir dönemin, giderek çürüyen bir kentin ve bu kentte yaşanan bir aşkın öyküsüdür GÜZ SANCISI. Yılmaz Karakoyunlu’nun yetenekli ve sorumlu kalemi ölümsüz aşkların şiirsel anlatımını kusursuz işlerken, zamanın gerçeklerine bir tarihçinin bilimsel yaklaşımını da getirmektedir.

1955 yılının yaz aylarında İstanbul… Demokrat Parti iktidarı 54 seçimlerinden zaferle çıkmış olmasına karşın sürekli bir yıpranma süreci içerisine girmiştir. İktidarın ilk birkaç yılında yaşanan iyimserlik ve başarı atmosferi yavaş yavaş sönmektedir. Böyle bir ortamda Türkiye ile Yunanistan arasında patlak veren kriz yeni bir milliyetçilik dalgasının yükselmesine ve yurt içindeki siyasi başarısızlığın gizlenmesine imkan tanımıştır.

Bu yıllarda İstanbul; hala eski kozmopolit  havasını koruyan semtlere sahiptir. Bunlardan Tarlabaşı, meşhur Beyoğlu caddesinin yanına yerleşmiş, içinde her türlü dinden ve ırktan vatandaşın oturduğu renkli bir dünyadır… Filmin konusu bu semtteki, Beyoğlu’na çıkan yokuşlardan birinin alt kesimindeki bir mahallede geçer…

Filmin yurtiçi ve yurtdışında beklenen başarısının temel taşı ise; güçlü oyuncu ve teknik kadrosuyla görüntülenecek olan Türkiye’nin, 1955 yılındaki sancılı bir dönemecinin yansıtılması, bir kültür mozaiğine sahip İstanbul’un 1950’li yılların (1955) dekoru, kostümleri ve atmosferi ile tanınması ve dahada önemlisi Türk siyasetinin karanlıkta kalmış bir dönemiyle seyircinin yüzleştirilmesi olacaktır.
Dünya sinemasında modernizmin getirdiği rahatsızlıkların sonucu olarak (Ahlaki, Ekonomik, Sosyal Sorunlar) her ülkenin kendi tarihine ve o ülkeyi bütünleştiren değerlerinin incelenmesine yönelik bir çaba görülmektedir. Bu sayede toplumsal sürekliliği yaratan damarların yeniden kırılması ve sanat yoluyla topluma iletilmesi amaçlanmaktadır. GÜZ SANCISI da hikayesi, kurgusu ve sahip olacağı estetik ve sinematografisi ile dünya sinemasında yer alabilecek bir yapıt olacaktır.

+++KoRn+++ 31.07.2008 22:59:03
oovvv harika olay bu..çok sevindim..
haber için teşekkürler

yalnız_şarkı 02.08.2008 10:35:38
Ara sıra izliyordum bu diziyi.
Keşke izlemeseydim!
Bu diziden sonra herkes devrimci oldu!
Sanki yeni bir seymiş gibi.
İnsanlar Deniz Gezmiş ve  arkadaşlarını bu diziden öğrenip bir anda devrimci oldular!
Yakın tarihimizi dizilerden değil kitaplardan öğrenseler keşke!
Ama çok büyük bir beklenti bu!
Deniz Gezmiş'i bir dizi kaharmanı olarak görmek hiç hoş değil!

burki 02.08.2008 11:59:34
güzel bir film bekliyor bizi çok iyi bir haber

aeon 02.08.2008 12:37:02
Ara sıra izliyordum bu diziyi.
Keşke izlemeseydim!
Bu diziden sonra herkes devrimci oldu!
Sanki yeni bir seymiş gibi.
İnsanlar Deniz Gezmiş ve  arkadaşlarını bu diziden öğrenip bir anda devrimci oldular!
Yakın tarihimizi dizilerden değil kitaplardan öğrenseler keşke!
Ama çok büyük bir beklenti bu!
Deniz Gezmiş'i bir dizi kaharmanı olarak görmek hiç hoş değil!
evet sanki ilahi bir insanmış gibi gösterdiler.che nin resminin en çok amerika da kullanılması gib bir şey olcak deniz de korkarım.ama denizin resmini taşımak yasak diye biliorum ben yanlış da olabilir

mosmorumsutrak 30.08.2008 07:51:08
çok çok güzel bir diziydi sadece bazen kaş yapacağız derken göz çıkartmışlardı... ama beni de ağlattılar. ellerine sağlık yapanların...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [ 19 ]