100 Derece
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 100 Derece  (Okunma Sayısı 143 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
derin miray
Ziyaretçi
« : Temmuz 21, 2009, 01:32:02 ÖS »

100 Derece'nin temelleri, Barış Çakır, Uluç Taşocak ve Emre Cebeci'yle 2000 yilinda atıldı. Üçlünün lise yillarına uzanan arkadaşlıkları, ilerleyen dönemde onları müzikal birlikteliğe getirdi. Uluç 'Siddhartha', 'Dawn', Barış 'Monkey's Popcorn', 'Cockroach', Emre 'Dimensions', ‘Taxi' gibi gruplarda senelerce Türkiye'deki Rock'n Roll müziğin gelişimine katkıda bulundular.

Müzikal ve görsel ilhamını 50lerin rock n roll’u, 60ların reggae’si, 80-90ların punk rock’u ve bu türlerin yarattığı tarzlardan alan 100 Derece; sıradışı soundu ve ironik sözleriyle dikkat çekti.

“Punk'n Roll” adını verdikleri kendilerine özgü müzikleriyle dinleyenleri “ısıtacaklarını” vaadeden 100 Derece 2005’e kadar sayısız konser ve performansın yanısıra 4 adet demo çıkardı. 2005’e gelindiğinde grup, Ada Müzik etiketiyle “Kahpe Felek” adlı ilk albümlerini yayınladılar.

Grup; birçok sehirde bar konserlerinin yanısıra, H 2000, Rock İstanbul, Europe Music Fest. gibi birçok ulusal ve uluslararası müzik festivalinde ve üniversite şenliklerinde de çok sayıda konser verdi. 2006 senesinde grup, tüm kadro askere gitti. Askerden 2007 sonunda dönen grup, yenilenen kadrosuyla konserlere ve ikinci albüm çalışmalarına başlamıştır.

Grup Elemanları ;

Barış Çakır

1991'den beri aktif olarak çesitli bar ve beste gruplariyla çalıştı. Eski grupları Monkey's popcorn, Cockroach.

*Söz ve besteleri yapiyor, grubun solisti ve gitaristi.

Uluç Taşocak

14 yıldır müzikle uğraşıyor. Dawn, Too Much gibi gruplarla çalıştı.

*Bateri çaliyor.

Mert Alatan

4 yıldır trompet çalıyor. İmer Demirer ,Butch Morris, Ricky Ford, Ali Perret ile ensemble çalışmaları yaptı.

*Trompet çalıyor.

Ünal Savaş

10 seneden beri bas gitar çalıyor. Eski grubu Miskins.

*Bas gitar çalıyor.

Sarp Çakıroğlu

15 seneden beri müzikle uğraşıyor. Eski grubu Miskins.

*Grupta gitar, hammond ve ıslık çalıyor. (joker)

Kaynak : http://www.anatolianrock.com

« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2009, 01:33:53 ÖS Gönderen: Renesmee » Logged
Reklamlar
Sponsor Reklamları

Linkler: 1

View Profile
Re: 100 Derece
« Posted on: Temmuz 30, 2010, 03:39:36 ÖS »

derin miray
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2009, 01:39:19 ÖS »

Son Video Klipleri;

Mavra

http://www.dreamtv.com.tr/videolar/366
Away From Me
MorVeÖtesiFan
Çevrimdışı Çevrimdışı

† \\у.σ.к.//н.¢.\\ ƒв//"o__O" †

« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2009, 09:50:29 ÖÖ »

güzel parcaları vardı da aklımda değil şimdi  Grin
Amber
MorVeÖtesiFan
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 04:58:10 ÖS »

Mavra diye bir single cikarmislar son son... klibini gectigimiz yaz basinda izlemistim tvde bir yerde... sonra gecen single'i gördüm. alip almamakta tereddüt ettim, 7 liraydi aldim ben de... iyi ki de almisim. hos bir calisma olmus.

Mavra'nin orjinali ve bir remix'i disinda 2 tane daha sarki var single da... Hicte fena degil. Haa, bir de klibi koymuslar cd'ye... Güzel bir hareket olmus Smiley

Basibozuk'ta Kördügüm'e remix yapan "dEmian" bu kez de Mavra'ya yapmis bu albumde... Ne yalan söyliyim Fat Boy Slim, Madonna falan halt etmis Smiley sahane olmus bu sefer (Kördügüm'e yapilan remix'i iyi bulmadigimi belirtmeme gerek yok herhalde)

son olarak su single olayini da pek sicak bakmiyorum acikcasi... koyuyorsun cdyi, 15 dakika sonra bitiyor, ne anladim ben bu isten oluyorsun  Angry

en kral mavra bu mavra'ymis diyorsun  Grin
« Son Düzenleme: Mart 12, 2010, 08:04:17 ÖS Gönderen: ozzymolder » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: